|
Recept na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou
Recept na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 středně velká cibule nakrájená najemno 200 g jemně nastrouhané celerové bulvy 1,3 l zeleninového vývaru 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 4 lžíce oleje 200 g kysané smetany 200 ml mléka 1 středně velká žlutá paprika nakrájená nadrobno 2 lžičky pikantní (francouzské hořčice) 1 - 2 lžičky obyčejné hořčice (podle chuti) kurkuma, libeček, pažitka, 4 lístky šalvěje, 1 bobkový list, sůl, bílý pepř, cukr podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou
Recept na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou: Na oleji a másle zpěníme cibulku, přidáme celer a krátce osmahneme. Pak přisypeme mouku, asi tři až čtyři minuty mícháme a postupně zaléváme studeným vývarem. Do hrnce vložíme papriku, bobkový list, libeček a šalvěj. Provaříme a po 20 minutách, vyjmeme bobkový list, šalvěj a libeček a ponorným mixérem rozmixujeme. Vrátíme zpět na kamna a vmícháme hořčici. Ve 200 ml mléka pak rozmícháme kysanou smetanu a přilijeme ji do polévky. Dochutíme kurkumou, solí a pepřem a podáváme se smaženými patronkami (viz poznámka) nebo ztraceným vejcem, zdobíme bylinkami.
Poznámka k receptu na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou: http://www.toprecepty.cz/recept/36520-smazene-patr... Pokud nemusíte hořčici, použijte třeba kari koření. Celerovou bulvu lze nahradit řapíkatým celerem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 03.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 středně velká cibule nakrájená najemno 200 g jemně nastrouhané celerové bulvy 1,3 l zeleninového vývaru 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 4 lžíce oleje 200 g kysané smetany 200 ml mléka 1 středně velká žlutá paprika nakrájená nadrobno 2 lžičky pikantní (francouzské hořčice) 1 - 2 lžičky obyčejné hořčice (podle chuti) kurkuma, libeček, pažitka, 4 lístky šalvěje, 1 bobkový list, sůl, bílý pepř, cukr podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|