|
Recept na Jemná chřestová polévka
Recept na Jemná chřestová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jemná chřestová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g zeleného chřestu 1 šalotka 1 větší brambora 1 menší petržel 1 řapík celeru 100 ml smetany 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1,5 litru silného drůbežího vývaru zakysaná smetana k podávání - nemusí být sůl bílý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná chřestová polévka
Recept na Jemná chřestová polévka: V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku, zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Vložíme na menší kousky překrájený chřest, z kterého jsme odstranili spodní zdřevnatělé části a očistěnou pokrájenou zeleninu. Po cca 3 minutách vyndáme několik kousků chřestu, odkrojíme špičky, dáme je stranou, budou na ozdobu na talíři, množství podle fantazie, zbytek vrátíme do polévky a vaříme celkem 30 minut. Zjemníme smetanou a rozmixujeme. Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem a na talířích doplníme chřestovými špičkami a kopečkem zakysané smetany
Poznámka k receptu na Jemná chřestová polévka: Zdroj: časopis Gurmet - mírně upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná chřestová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 10.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250 g zeleného chřestu 1 šalotka 1 větší brambora 1 menší petržel 1 řapík celeru 100 ml smetany 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1,5 litru silného drůbežího vývaru zakysaná smetana k podávání - nemusí být sůl bílý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná chřestová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná chřestová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná chřestová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|