|
Recept na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Recept na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 jahňacie žľazy, 1 dl mlieka, 2 dl paradajkového pyré, 4 lyžice francúzskej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice oleja, 1 dl vývaru ( nie bujón ), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl mlieka, 1 lyžica hladkej múky, olej, ocot.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Recept na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou: Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny. Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút. V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť. Odstavíme a ochutíme jemne octom.
Poznámka k receptu na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou: Vaclav Fronek: kupujeme celé jahňa, ktoré si dávame do mrazáku Aj s vnútornosťami. A keďže sestra toto nemusí, máme žľazy z 2 jahniat
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 14.04.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 jahňacie žľazy, 1 dl mlieka, 2 dl paradajkového pyré, 4 lyžice francúzskej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice oleja, 1 dl vývaru ( nie bujón ), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl mlieka, 1 lyžica hladkej múky, olej, ocot
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|