RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jehněčí ragú

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jehněčí ragú, recepty Jehněčí ragú, Jehněčí, ragú


Recept na Jehněčí ragú

Recept na Jehněčí ragú je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jehněčí ragú budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné "ramínko" a přední nohy + lze použít libovolné) 3-4 papriky (červené) 3 rajčata 2 vetší cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce vepřového sádla 1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu) 1 lžíce petrželky mletá paprika, sůl, pepř, drcený kmín 1 lžička sušeného rozmarýnu 3-4 PL kečupu 1 kelímek hovězího a 1 zeleninového bujonu 1-2 kostky masoxu hhladká mouka a voda na zahuštění.

Jehněčí ragú
Zvětšit obrázek

Recept na Jehněčí ragú

Recept na Jehněčí ragú:
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou. (Vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.) Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut. Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru) a fazole a petrželku. Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.

Poznámka k receptu na Jehněčí ragú:
Já jsem dělala trochu pikantnější /pepř/ a moc jsme si pochutnali. Časy a množství masa je odhadem, nutno trošku upravit podle dispozic ...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí ragú, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 08.04.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné "ramínko" a přední nohy + lze použít libovolné) 3-4 papriky (červené) 3 rajčata 2 vetší cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce vepřového sádla 1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu) 1 lžíce petrželky mletá paprika, sůl, pepř, drcený kmín 1 lžička sušeného rozmarýnu 3-4 PL kečupu 1 kelímek hovězího a 1 zeleninového bujonu 1-2 kostky masoxu hhladká mouka a voda na zahuštění
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí ragú, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí ragú - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí ragú

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist