|
Recept na Jehněčí na houbách
Recept na Jehněčí na houbách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí na houbách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg jahňaciny s kosťou ( chrbát, krkovička ), 1 hrsť sušených húb, 300 g čerstvých lesných húb, drvená rasca ( kmín ), soľ, 4 lístky šalvie, 150 ml kyslej smotany, 150 ml sladkej smotany, na dochutenie ocot a štipka cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí na houbách
Recept na Jehněčí na houbách: Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu. Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou ( aby bolo dosť na omáčku ) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút. Mäso vyberieme ( udržiavame ho v teple ), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla. Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom. Mäso podávame so zemiakmi ( akýmikoľvek, podľa chuti ). Omáčku podávame zvlášť.
Poznámka k receptu na Jehněčí na houbách: tejaja:Terezko výborný recept
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí na houbách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 18.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 kg jahňaciny s kosťou ( chrbát, krkovička ), 1 hrsť sušených húb, 300 g čerstvých lesných húb, drvená rasca ( kmín ), soľ, 4 lístky šalvie, 150 ml kyslej smotany, 150 ml sladkej smotany, na dochutenie ocot a štipka cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí na houbách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí na houbách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí na houbách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|