|
Recept na Jarní chlebík
Recept na Jarní chlebík je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Jarní chlebík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek: 160 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí, 200 g hladké mouky Dále do těsta: 240 ml vody, lžička octa, lžíce oleje, lžíce Bramboráku v prášku, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 150 g žitné celozrnné mouky jemné, 300 g pšeničné chlebové mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jarní chlebík
Recept na Jarní chlebík: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat těsto, které nám pak v pekárně i vykyne (může ale klidně kynout i v míse). Vykynuté vytáhneme, přetužíme a rozdělíme na dva nestejné díly - 1/3 a 2/3, z každého uděláme plošší bulku. Střed větší bulky ještě dlaní promáčkneme a do prohlubně usadíme menší bulku. Omoučeným obráceným koncem vařečky celý chlebík svrchu propíchneme až k podložce a takto upravený už necháme na plechu nakynout. Vykynutý chleba potřeme vejcem s trochou vody, vařečkou obnovíme důlek, můžeme ozdobit i semínky (použila jsem dýňová) a vložíme do vyhřáté trouby. Prvních 5-10 minut pečeme na 220°C, pak zmírníme na 190-200°C a dopečeme, ještě asi 35-45 minut. (Každá trouba peče jinak.) Chleba výrazně voní a díky nezvyklému tvaru přitahuje i oči - krajíce vypadají jako obláčky. (Těsto nemusíte dělat jen v pekárně, můžete klidně i ručně nebo robotem.)
Poznámka k receptu na Jarní chlebík: O omládku a sladěnce (sladovitu) si můžete přečíst tady: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní chlebík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 07.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek: 160 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí, 200 g hladké mouky Dále do těsta: 240 ml vody, lžička octa, lžíce oleje, lžíce Bramboráku v prášku, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 150 g žitné celozrnné mouky jemné, 300 g pšeničné chlebové mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní chlebík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní chlebík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní chlebík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|