|
Recept na Jáhlová kaše se sušenými švestkami
Recept na Jáhlová kaše se sušenými švestkami je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Jáhlová kaše se sušenými švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l mléka,250 g jáhel, 1/2 lžičky soli, 50 g másla, 2 žloutky, 150 g medu,250 g sušených švestek bez pecek, hrst sekané čerstvé máty, mletá skořice na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jáhlová kaše se sušenými švestkami
Recept na Jáhlová kaše se sušenými švestkami: Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši, asi 15 minut. Do téměř hotové kaše zamícháme žloutky, sušené švestky, mátu, osladíme medem. Kaši na talíři sypeme mletou skořicí.
Poznámka k receptu na Jáhlová kaše se sušenými švestkami: Zdroj: Kluci v akci. Dnes jsem připravil "na zaslazení" po obědě. Sušené švestky jsem rozpůlil a již včera naložil do rumu. Místo medu jsem použil javorový sirup. Nedělal jsem z celé dávky, pouze přiměřeně k počtu konzumentů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jáhlová kaše se sušenými švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 12.01.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1 l mléka,250 g jáhel, 1/2 lžičky soli, 50 g másla, 2 žloutky, 150 g medu,250 g sušených švestek bez pecek, hrst sekané čerstvé máty, mletá skořice na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jáhlová kaše se sušenými švestkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jáhlová kaše se sušenými švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jáhlová kaše se sušenými švestkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|