|
Recept na Jahelník bez tuku
Recept na Jahelník bez tuku je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Jahelník bez tuku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek jahel, 1 hrnek vody, 3/4 hrnku mleka, 1 bilek, ovoce (pouzila jsem 1 hrusku, 2 jablka a merunkovy kompot), rozinky, skorice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahelník bez tuku
Recept na Jahelník bez tuku: Jahly sparime v horke vode (dat do sitka a prolit min. dvakrat varici vodou). Sparene jahly dame do hrnce s mlekem a vodou, privedeme k varu a stahneme teplotu. Na mirnem ohni varime cca 20 minut, dokud se vsechna tekutina nevsakne. Ovoce nakrajime na kosticky, dame do hrnce, zasypeme skorici, chvili povarime (cca 10 minut) a vmichame do uvarenych jahel. Z bilku si vyslehame tuhy snih a opatrne vmichame do smesi jahel a ovoce. Smes prendame na plech a peceme 10 minut zakryte a pote zhruba 15-20 minut odkryte v troube vyhrate na 180 stupnu.
Poznámka k receptu na Jahelník bez tuku: Pritel rad sladke, takze jsem do pulky pridala 2 lzice trtinoveho cukru, ale jinak se sladit nemusi, protoze ovoce a rozinky jsou sladke dost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahelník bez tuku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 22.06.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1 hrnek jahel, 1 hrnek vody, 3/4 hrnku mleka, 1 bilek, ovoce (pouzila jsem 1 hrusku, 2 jablka a merunkovy kompot), rozinky, skorice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahelník bez tuku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahelník bez tuku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahelník bez tuku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|