|
Recept na Jablkovo tvarohový řez
Recept na Jablkovo tvarohový řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jablkovo tvarohový řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce, 100g cukru krupice, 3lžíce oleje, 4lžíce teplé vody, 160g hladké mouky, půl prášku do pečiva, vanilkový cukr, rum Jablečná náplň: 4 střední jablka, cukr, skořice, citrón, 1 vanilkový pudinkový prášek, 360ml vody Tvarohová náplň: 250g tvarohu ve vaničce, rum, cukr marmeláda(nějaká kyselejší já měla rybízovou)granko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablkovo tvarohový řez
Recept na Jablkovo tvarohový řez: Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme všlehaný sníh z bílku. A vylijeme na větší plech,aby se nám udělalo tenké těsto(jako na roládu) a dáme péct do rozehřáte troby na 180°C do lehkého zhnědnutí cca 10-15min. Po vychladnutí plát rozřízneme na 3 části.(moje plátky měly 10cm na šířku) Jablková náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce. Přidáme cukr dle chuti a kyselosti jablek, trochu skořice, kapku vody a dáme dusit do měka. Až jsou jablka měkká(rozpadají se)vlijeme do nich vodu smíchanou s pudinkovým práškem. Nakonec přidáme trochu citrónu(šťávu) a ještě teplé natíráme na pláty těsta. Tvarohová náplň: tvaroh utřeme s cukrem a rumem. Pokud bude náplň moc tuhá naředíme trochou mlékem(musí se dát krásně rozetřít) Plnění: plát těsta, marmeláda, jabl.náplň, plát těsta, tvar.náplň,jabl.náplň, plát těsta, marmeláda a nakonec posypeme grankem. Dáme vychladit
Poznámka k receptu na Jablkovo tvarohový řez: + 50. bod - nemohu jinak
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkovo tvarohový řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: holubova32
- Datum vložení: 15.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 4 vejce, 100g cukru krupice, 3lžíce oleje, 4lžíce teplé vody, 160g hladké mouky, půl prášku do pečiva, vanilkový cukr, rum Jablečná náplň: 4 střední jablka, cukr, skořice, citrón, 1 vanilkový pudinkový prášek, 360ml vody Tvarohová náplň: 250g tvarohu ve vaničce, rum, cukr marmeláda(nějaká kyselejší já měla rybízovou)granko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkovo tvarohový řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkovo tvarohový řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkovo tvarohový řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|