|
Recept na Jablko hruškový džem
Recept na Jablko hruškový džem je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jablko hruškový džem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hrušek 1 kg jablek 3 kusy tvrdších hrušek 0,5 kg cukru 1 kus citronu 1 kus pomeranče špička kávové lžičky drceného hřebíčku špička kávové lžičky mleté skořice malý kousek zázvoru 2 balíčky Dr.Oetker 2:1 ponorný mixer 1 větší hrnec (na množství cca 2,5 kg) 1 menší hrnec (na množství cca 1,25 kg).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablko hruškový džem
Recept na Jablko hruškový džem: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a dáme vařit s 0,25 kg cukru. Jsou-li hrušky tvrdé, podlijeme je nepatrně vodou. Hrušky rozvaříme (není-li možné je rozvařit, pomůžeme si ponorným mixerem). Rozmixované nebo rozvařené hrušky do kaše odstavíme. Do druhého (menšího) hrnce vložíme oloupaná, jádřinců zbavená a na kostičky pokrájená jablka, přidáme 0,25 kg cukru a šťávu z jednoho citronu. Svaříme a není-li možné jablka rozvařit, opět si pomůžeme ponorným mixerem. Rozmixovaná jablka přelijeme k hruškám. Do směsi hrušek a jablek přidáme šťávu z jednoho pomeranče, rozdrcený hřebíček, mletou skořici a na jemno nastrouhaný zázvor. Používám čerstvý zázvor a jen jeho dužinu bez zdřevnatělých částí. Tvrdé tři hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky a přidáme do jablko-hruškové směsi. Směs přivedeme k varu a přidáme želírovací směs Dr.Oetker, již bez jakéhokoliv cukru. Je potřeba žel. směs přisypávat opatrně a důkladně jí rozmíchat. Provedeme zkoušku na talířek. Rozlijeme do zavařovacích sklenek a dále postupujeme dle návodu Dr.Oetker. Přeji dobrou chuť !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablko hruškový džem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Herbateka
- Datum vložení: 27.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg hrušek 1 kg jablek 3 kusy tvrdších hrušek 0,5 kg cukru 1 kus citronu 1 kus pomeranče špička kávové lžičky drceného hřebíčku špička kávové lžičky mleté skořice malý kousek zázvoru 2 balíčky Dr.Oetker 2:1 ponorný mixer 1 větší hrnec (na množství cca 2,5 kg) 1 menší hrnec (na množství cca 1,25 kg)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablko hruškový džem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablko hruškový džem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablko hruškový džem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|