RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami, recepty Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami, Jablíčkový, štrůdl, domácího, listov


Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami

Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny - záviny, rolády. K přípravě Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jablíčka asi 1kg, strouhanka na pdosypání pod jablíčka, skořice, perníkové koření, sušené švestky, rozinky - mohou být namočené v rumu, cukr na posypání jablíček, vejce na potření a nebo máslo. Suroviny na domácí těsto: 40dkg hladké mouky, 1 ztužený 100%tuk, 2dcl mléka, špetka soli..

Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami
Zvětšit obrázek

Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami

Recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami:
Ze surovin si zpracujeme těsto, tuk si nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři... Každý dílek si rozválíme na vále klasickým způsobem na delší pás, ten posypeme lehce strouhankou, na něj buď nastrouháme jablíčka klasickým způsobem, anebo jablíčka nakrájíme na tenké měsíčky. Skládáme jenom po prostředu těsta, na jablíčka dáme rozinky, sušené švestky, skořici, perníkové koření a nakonec zasypeme cukrem dle chuti a sladkosti jablíček. Buď zavineme klasickým způsobem, anebo já dělám zdobený tak, že si okraje těsta radýlkem nakrájím na pásky a ty pak střídavě z obou stran splétám přes náplň. Nebo nakrájím rádýlkem jenom jednu stranu, a tu pak položím na tu spodní, kterou jsem přikryla už náplň, přendám na plech vyložený pečícím papírem, potřeme buď rozpuštěným máslem a nebo vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 200-250°, každý dle trouby, tak aby se nepálilo, ale mějme na na paměti že listové těsto musí mít vysokou teplotu. Peču do zlatova...

Poznámka k receptu na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami:
Je to na každé kuchařce jak si závin upeče, ale já peču tyhle záviny už spousty let a z kupovaného bych už asi nepekla. Není to vůbec náročné na přípravu, těsto je zpracované za chvíli a s rozválením a naplněním to je půl hodinka. Můžeme nápně měnit dle fantazie - makovou, tvarohovou, povidlovou.. Z tohoto těsta taky dělám i slané záviny, které plním nejraději zelím a uzeným či uzeninou, sýrem... potřu vejcem a sypu semínky či solí...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mersy
  • Datum vložení: 27.03.2013
  • Počet porcí: cca 30
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády
  • Suroviny: Jablíčka asi 1kg, strouhanka na pdosypání pod jablíčka, skořice, perníkové koření, sušené švestky, rozinky - mohou být namočené v rumu, cukr na posypání jablíček, vejce na potření a nebo máslo. Suroviny na domácí těsto: 40dkg hladké mouky, 1 ztužený 100%tuk, 2dcl mléka, špetka soli.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist