|
Recept na Jablečný koláč s čedarovou krustou
Recept na Jablečný koláč s čedarovou krustou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jablečný koláč s čedarovou krustou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: -450 g hladké mouky -200 g ztuhlého másla -40 g vyzrálého sýra čedar -30 moučkového cukru -2 žloutky -80 ml vychlazeného mléka Náplň: -2 kg jablek Granny Smith, oloupaných a bez jádřinců -100 g cukru -60 ml vody -několik proužků citronové kůry -60 ml čerstvé citronové šťávy -2 kousky celé skořice -1 lžíce kukuřičného škrobu -1 lžíce vody A ještě: -1 vejce -2 lžíce moučkového cukru -máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečný koláč s čedarovou krustou
Recept na Jablečný koláč s čedarovou krustou: Náplň: Z citronu škrabkou oloupeme několik proužků kůry bez bílé části a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme společně s vodou do většího kastrolu. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme je na asi 2 centimetrové kousky a všechny pokud možno “okoupeme” ve směsi citronové šťávy a vody, aby nám nezhnědla. Do hrnce k jablkům přidáme citronovou kůru, cukr, skořici a za občasného míchání necháme jablka změknout, ale nerozvaříme je, měla by držet svůj tvar. Kukuřičný škrob rozmícháme ve studené vodě a nalijeme ho k téměř změklým jablkům, krátce povaříme. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Těsto: Studené máslo nakrájíme na kousky a krátce promícháme s prosátou moukou, až směs připomíná drobenku. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a společně s moučkovým cukrem přidáme ke směsi mouky a másla a opět promícháme. Bílky oddělíme od žloutků. Do těsta přidáme žloutky, studené mléko a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice. Troubu předehřejeme na 200ºC. Máslem vymažeme dortovou formu o průměru 24 cm, na dno můžeme dát pečící papír. Ze dvou třetin těsta vyválíme mezi dvěma archy pečícího papíru nebo potravinářské fólie plát silný asi 4 milimetry a vyložíme jím dno a stěny vymazané formy. Z jablek odstraníme skořici, citronovou kůru a dáme je do formy na těsto. Ze zbytku těsto vyvalíme plát o průměru formy a položíme ho nahoru na jablka. Kraje spodního a vrchního těsta k sobě přimáčkneme a spojíme je, přebývající těsto odřízneme. Vršek koláče potřeme rozšlehaným vejcem, poprášíme moučkovým cukrem a nožem třikrát prořízneme otvory na unikání páry, tím zamezíme svévolnému prasknutí na jiném místě. Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut, pak teplotu snížíme na 180ºC a pečeme dalších 30-40 minut dozlatava a křupava. Podáváme se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Poznámka k receptu na Jablečný koláč s čedarovou krustou: Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný koláč s čedarovou krustou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 29.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: -450 g hladké mouky -200 g ztuhlého másla -40 g vyzrálého sýra čedar -30 moučkového cukru -2 žloutky -80 ml vychlazeného mléka Náplň: -2 kg jablek Granny Smith, oloupaných a bez jádřinců -100 g cukru -60 ml vody -několik proužků citronové kůry -60 ml čerstvé citronové šťávy -2 kousky celé skořice -1 lžíce kukuřičného škrobu -1 lžíce vody A ještě: -1 vejce -2 lžíce moučkového cukru -máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný koláč s čedarovou krustou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný koláč s čedarovou krustou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný koláč s čedarovou krustou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|