|
Recept na Jablečný cheesecake
Recept na Jablečný cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Jablečný cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 200g sušenek (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové) cca 60-80g másla Náplň: 4 jablka (nejlépe zelená) velká lžíce másla 500g měkkého tvarohu cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového) - dle chuti 1 lžička mleté skořice trochu citr. kůry 250ml smetany ke šlehání 6 plátků želatiny (Dr. Oetker).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečný cheesecake
Recept na Jablečný cheesecake: Sušenky rozdrtit, smíchat s rozpuštěným máslem - postupně přilévat a promíchávat, hned, jak všechny drobky aspoň trochu nasáknout, už nepřilévat! Udusat na dno pečící formy (vyložené peč. papírem) a na 180°C předpéct 10 min. Nechat vychladnout. 1. Plátky želatiny namočit do vody s ledem - cca na 10min. Mezitím: 2. Ma másle opéct oloupaná a na kostičky nakrájená jablka - dozlatova. 3. Tvaroh vymíchat s cukrem, skořicí a citr.kůrou. 4. Smetanu vyšlehat dotuha. Až jsou jablka opečená, přidat k nim vymačkané želatinové plátky a MIMO plamen míchat, dokud se želatina nerozpustí (je to hned!). Jablka přidat k tvarohové směsi, zamíchat, nakonec jemně vmísit ušlehanou smetanu. Všechnu hmotu nalít na korpus, příp.ještě lze povrch potřít zakysankou - lehce. Nechat ztuhnout ideálně přes noc. Možno podávat lehce poprášené skořicí.
Poznámka k receptu na Jablečný cheesecake: Inspirace: "Cheesecakes" - Mirka van Gils Slavíková V původním receptu je hodně cukru, tak proto píšu "dle chuti". Cake je vynikající, kousky jablek (pokud se nerozvaří do přesnídávky!) příjemně osvěžují tvaroh a šlehačka to celé velmi zlahodní... Zkuste, uvidíte =D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 04.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: Korpus: 200g sušenek (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové) cca 60-80g másla Náplň: 4 jablka (nejlépe zelená) velká lžíce másla 500g měkkého tvarohu cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového) - dle chuti 1 lžička mleté skořice trochu citr. kůry 250ml smetany ke šlehání 6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný cheesecake,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný cheesecake
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|