|
Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Italská pizza (Neapol)- 2*30cm budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omáčka na pizzu: 1 lžíce panenského olivového oleje 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku 1 konzerva (400 ml) nakrájených (celých) rajčat sůl oregano Těsto: 16 g čerstvého droždí 270 ml teplé (40 stupňů) vody 250 g hladké bílé chlebové!!! mouky 120 g polohrubé mouky 1 lžička soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Recept na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm: Omáčka: V hrnci na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme rajčata a cca 10-15 minut povaříme (pokud máme rajčata celá oloupaná, vidličkou rozmělníme). Odstavíme z plamene, osolíme a přidáme oregano. Těsto: Smícháme oba druhy mouky se solí. Droždí nasypeme do teplé vody v míse hnětače, přisypeme asi 1/3 mouky a řádně promícháme. Poté přisypeme zbytek mouky a hnětáme dle typu hnětače asi 5 minut, až je těsto řádně prohnětané- těsto je hladké a velmi pružné. V "mikrovlnce" ohřejeme skleněnou, nebo kameninovou mísu, vytřeme ji olivovým olejem a vyklopíme do ní připravené těsto- těsto po krajích vytláčí olej- použijeme silikonovou máslovačku a pomůžeme si s ní udělat z těsta "bochánek", který potřeme "vytlačeným" olivovým olejem. Těsto dáme kynout, až svůj objem alespoň zdvojnásobí. Potřeme si dlaně olivovým olejem, vezmeme polovinu těsta a mezi dlaněmi uhněteme bochánek, který položíme na pečící papír- postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Dlaně si potřeme opět olivovým olejem a roztlačíme/roztaháme těsta do průměru 30 cm- můžeme nakonec "uhladit" těsto např. malým válečkem a "ohraničit" tak i okraj- jde to i ručně. Těsto potřeme připravenou omáčkou (cca 1 cm okraj necháme volný) a nazdobíme dle chuti. Posypeme kořením na pizzu- oregano/ bazalka apod. Vložíme do trouby vyhřáté alespoň na 240 stupňů. (přetáhneme pomocí např. desky pro válení na rozehřátý plech/ kámen v troubě). Na snímku je: Salámová s olivami a sýrem. Havaj- šunka, ananas, sýr.
Poznámka k receptu na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm: Doporučení a vysvětlení na závěr (vše má svůj smysl): Pokud použijete teplou vodu, vyhřátou mísu na kynutí (a v mém případě i el. troubu, která má i program kynutí pří 35 stupních), dojde k vykynutí na dvojnásobný objem už cca po 30 minutách- ušetří Vám to čas. (pizzy na fotkách jsou z těsta, které nakynulo za 40 minut cca na trojnásobek). Použití elektrického robota/ hnětače je prostě skvělé (to nás "posunulo" dál při všech kynutých těstech). Kvasnic dávejte vždy přesně (běžne kostka 42g na 1 kg mouky)- pokud dáte více, budou v pizze cítit kvasnice a to není dobře. Sám používám pro pečení pizzy slinutý kámen (neglazovanou dlažbu, kterou nechám v rozehřáté troubě cca 30 minut). Kámen do sebe naakumuluje velké množství energie, těsto se "zarazí" a pizza je tak upečená za cca 8-10 minut. Chlebová mouka je to zásadní, těsto není "buchtové". Pokud chcete experimentovat s tenčí pizzou, stačí dát ještě méně vody- těsto méně kyne a je tužší, nebo udělejte průměr třeba 33-35 cm. U nás vede tenčí pizza s chutným, nadýchaným okrajem. Pečící papír si ustřihnu vždy cca o 2 cm širší, než je požadovaný průměr- dobře se tak odhaduje velikost pizzy při "roztahávání" těsta. S tímto receptem si velmi pravděpodobně uděláte pizzu lepší, než je v mnoha pizzeriích. Pokud budete mít tip pro zdokonalení, rád si přečtu Vaše komentáře. Dobrou chuť!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italská pizza (Neapol)- 2*30cm, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Libor Zkamene
- Datum vložení: 18.03.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Omáčka na pizzu: 1 lžíce panenského olivového oleje 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku 1 konzerva (400 ml) nakrájených (celých) rajčat sůl oregano Těsto: 16 g čerstvého droždí 270 ml teplé (40 stupňů) vody 250 g hladké bílé chlebové!!! mouky 120 g polohrubé mouky 1 lžička soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italská pizza (neapol)- 2*30cm,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italská pizza (Neapol)- 2*30cm - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|