Recept na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)
Recept na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 gramů mletého hovězího nebo jehněčího masa 1 cibule nadrobno 2 rajčata bez peciček nadrobno pár proužků čerstvého zázvoru nebo 1 lžička zázvorové pasty 3 stroužky česneku nebo 1 lžička česnekové pasty pár koleček čerstvé zelené čili papričky 3 lžíce ghee (viz mé recepty) nebo 1/3 šálku rostiného oleje hrstka mraženého nebo čerstvého hrášku koření: 1 až 2 lžičky soli 1 lžička ceého římského kmínu 1 lžička římského nebo černého mletého pepře 1 lžička mletého koriandru 2 bobkové listy 1/4 lžičky garam masaly viz mé recepty špetka kurkumy špetka červeného čili (dle chuťi) špetka cukru můžete na závěr posypat čerstvými listy koriandru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)
Recept na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem): Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte pobublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout. Přidejte zelené čili papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouhejte do pánve česnek. Promíchejte a zhruba minutu smažte. Přidejte zbytek koření kromě garam masaly, rajčata a dvě lžíce vody. Smažete, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidejte maso a stále jej míchejte a rozdrobte ho. Smažte ho dokud není hnědé/šedét a zcela rozdrobené. Poté přidejte půl šálku vody a vařte dokud není maso téměř hotové. Ke konci přidejte hrášek a nechte je společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypte garam masalou, čerstvým koriandrem a dobře zamíchejte.
Poznámka k receptu na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem): Používá se to jako hlavní jídlo k chebu nebo náplň do samosy nebo se to zapeče do chlebové placky. Tyto recepy plánuji pubikovat někdy později.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 20.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 gramů mletého hovězího nebo jehněčího masa 1 cibule nadrobno 2 rajčata bez peciček nadrobno pár proužků čerstvého zázvoru nebo 1 lžička zázvorové pasty 3 stroužky česneku nebo 1 lžička česnekové pasty pár koleček čerstvé zelené čili papričky 3 lžíce ghee (viz mé recepty) nebo 1/3 šálku rostiného oleje hrstka mraženého nebo čerstvého hrášku koření: 1 až 2 lžičky soli 1 lžička ceého římského kmínu 1 lžička římského nebo černého mletého pepře 1 lžička mletého koriandru 2 bobkové listy 1/4 lžičky garam masaly viz mé recepty špetka kurkumy špetka červeného čili (dle chuťi) špetka cukru můžete na závěr posypat čerstvými listy koriandru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na indická kuchyně - keema mattar (curry z mletého masa s hráškem),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)
|
|