|
Recept na Větrníky karamelové
Recept na Větrníky karamelové je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Větrníky karamelové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 260 ml mléka, 100 g Hery nebo másla, 160 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli Pudinkový krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr Karamelová šlehačka: 1 smetana ke šlehání 250 ml, 150 g cukr krupice Poleva: 50 g cukr moučka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Větrníky karamelové
Recept na Větrníky karamelové: Den předem si připravíme karamelovou šlehačku - viz poznámka. Na odpalované těsto si mléko se špetkou soli a tukem přivedeme k varu, pak do něj vsypeme mouku a propracujeme vařečkou. Pak na velmi mírném ohni ještě necháme těsto chviličku propařit. Sundáme z plotny, zlehka poprášíme práškem do pečiva a přidáváme za stálého míchání jedno vejce po druhém. Necháme trochu vychladnout a ještě teplé těsto dáme do zdobícího sáčku s větší zdobičkou a na pomaštěný plech (nemusí být pečící papír) krouživým pohybem stříkáme malé větrníčky asi 4-5 cm velké. Pak na plech mezi větrníčky nakapu trochu studené vody, dolu do trouby postavím kastrůlek s horkou vodou a pak vložím plech. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut - nesmíme otevírat troubu - pak teplotu snížíme na 160 - 180 °C a dopečeme asi dalších 10 minut, až nám větrníčky zrůžoví. Necháme vychladnout, není potřeba je rozřezávat, neklesnou. Mezitím si uvaříme klasicky pudink a necháme ho vychladnout. Buď ho občas promícháme nebo přikryjeme potravinovou folií, aby nezatuhnul a nevytvořily se kousky. Když vychladne, lehce do něj vařečkou vmícháme vanilkový cukr a ušlehanou šlehačku. Z karamelové šlehačky dáme stranou 3 lžíce na polevu, zbytek ušleháme. Větrníky v polovině částečně nařízneme a naplníme. Na dno - nejlépe lžičkou nandáme pudinkový krém a na něj zdobičkou nastříkáme ušlehanou karamelovou šlehačku. Přiklopíme a mašlovačkou potřeme povrch karamelovou polevou. Polevu si připravíme tak, že 3 lžíce karamelové šlehačky umícháme s moučkovým cukrem, až se hmota bude táhnout jako med. Pokud bude řídká, přidejte opatrně cukr, pokud bude hustá, přidejte lžičku horké vody. Polevu nechte trochu zaschnout a můžete podávat.
Poznámka k receptu na Větrníky karamelové: Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy si můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené. Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbyde. Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s... Těsto: zdroj Maminčiny recepty
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Větrníky karamelové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 20.05.2011
- Počet porcí: asi 40-50 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 260 ml mléka, 100 g Hery nebo másla, 160 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli Pudinkový krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr Karamelová šlehačka: 1 smetana ke šlehání 250 ml, 150 g cukr krupice Poleva: 50 g cukr moučka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na větrníky karamelové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Větrníky karamelové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Větrníky karamelové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|