RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", recepty Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", Vepřový, plátek, ve, slaninovo-žampionové


Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"

Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 větší silnější plátky z kýty/plecka trochu soli a mletého pepře 4 pl strouhanky 3 pl oleje 200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny 1 větší cibule 3 větší stroužky česneku 5 velkých žampionů 1 kostka zeleninového bojónu 400 ml horké vody.

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"

Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku":
Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1cm silné. Do rozehřátého papiňáku(tlakového hrnce) dáme na 3minutky osmahnout kostičky slaniny, přidáme cibuli a česnek a 5minut restujeme, než cibule“zavadne“. Poté přidáme plátky žampionů, promícháme a ještě 5minut restujeme. Mezitím si naklepeme plátky masa, po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a poprášíme pepřem. Každý plátek posypeme strouhankou a paličkou na maso strouhanku do masa naklepeme. Raději sypeme a klepeme každý plátek masa zvlášť,chráníme druhou rukou, strouhanka má tendenci z masa“vysakovat“. V pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme z obou stran. Poté ho narovnáme do papiňáku na orestovanou slaninovo-žampionovou směsku. Na pánev do výpeku z masa nalijeme horkou vodu, rozdrobíme zeleninovou kostku, necháme chvilku provařit a nalijeme na maso v hrnci. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a vaříme 25minut(záleží z jaké části vepříka maso je, po kontrole měkkosti můžeme ještě 5minut pod tlakem dovařit). Hrnec ochladíme, maso i s částí slaninky a žampionů odložíme bokem a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát takto zhotovena omáčka hustější, můžeme si ji dle své potřeby trošku naředit. Vložíme nazpět odebrané suroviny, prohřejeme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i knedlík, nebo těstoviny.

Poznámka k receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku":
V neděli jsem slíbila Rebece nějakou dobrotu z papiňáku a aby si nemyslela,že si dělám z pusy pr..l:-)tak Rebi,tady máš docela obyčejnou baštu,která když se v závěru doupravuje tímto způsobem,tak šťávička získá konzistenci omáčky a moc dobře chutná.Já jsem připravovala z vepřové kýty,ale lze použít i jiný druh masa. Přeji dobrou chuť!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 22.08.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 větší silnější plátky z kýty/plecka trochu soli a mletého pepře 4 pl strouhanky 3 pl oleje 200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny 1 větší cibule 3 větší stroužky česneku 5 velkých žampionů 1 kostka zeleninového bojónu 400 ml horké vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist