RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem, recepty Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem, Vepřová, pečeně, špikovaná, uzeným, česnekem


Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 200 g vepřové pečeně s kostí 150 g uzené špice 1 hlavička česneku 2 cibule sůl pepř drcený kmín olej voda.

Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

Recept na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem:
Masa byl pěkný klapet. Část od krčku a část už krkovička. Uzené špice byly fakt špice, jak napovídá název (vypadalo to spíš jako odřezky z anglické slaniny). Takže jsem to nemusel nějak skrajovat, jen jsme ho dali na chvíli do mražáku ztuhnout. Maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Vetkneme špičatý tenký nůž a vtlačíme uzené maso. Podobně prošpikujeme asi pěti stroužky česneku. Pak ho prosolíme a rukama do něj vemneme pepř a drcený kmín a vložíme do pekáče. Zbytek česneku nakrájíme na kolečka, cibule na měsíčky a dáme pod maso. Podlejeme olejem a vodou. Pečeme v rozehřáté troubě na spodním fochu nejprve na 250 st.C asi čtvrt hodiny a pak stáhneme na 150. Dopékáme až je maso měkké. Asi půl hodinky před koncem pečení sundáme z pekáčku víko a rošt v troubě posuneme doprostřed pečného prostoru. Průběžně podléváme.

Poznámka k receptu na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem:
Když maso částečně vychladlo vykostil jsem ho. Na plátky jsme ho nakrájeli až studené. Zajímavé je, že česnek původně bílý v mase zezelenal. http://miric.unas.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: clupmi
  • Datum vložení: 11.04.2011
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 200 g vepřové pečeně s kostí 150 g uzené špice 1 hlavička česneku 2 cibule sůl pepř drcený kmín olej voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist