|
Recept na Tradicni domaci laban (jogurt)
Recept na Tradicni domaci laban (jogurt) je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Tradicni domaci laban (jogurt) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 hrnku plnotucneho mleka 3/4 hrnku suseneho mleka 1/2 hrnku koupeneho jogurtu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tradicni domaci laban (jogurt)
Recept na Tradicni domaci laban (jogurt): Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime. Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku. Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem. Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem. Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou. Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni. Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Poznámka k receptu na Tradicni domaci laban (jogurt): V arabskem svete je jogurt temer kazdodenni zalezitosti, proto se vyrabi velmi casto. Toto je tradicni zpusob, ktery nevyuziva zadne elektricke pristroje. Do podobnych jsem pridala jogurt, ktery uz tu je. Muj je o neco jiny, slozenim ingredienci i postupem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tradicni domaci laban (jogurt), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 19.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 5 hrnku plnotucneho mleka 3/4 hrnku suseneho mleka 1/2 hrnku koupeneho jogurtu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tradicni domaci laban (jogurt),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tradicni domaci laban (jogurt) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tradicni domaci laban (jogurt)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|