RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Spišská vepřová kýta na divoko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Spišská vepřová kýta na divoko, recepty Spišská vepřová kýta na divoko, Spišská, vepřová, kýta, na, divoko


Recept na Spišská vepřová kýta na divoko

Recept na Spišská vepřová kýta na divoko je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Spišská vepřová kýta na divoko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřové kýty 1 sáček koření „Zvěřina“ (Kotányi) 1 stroužek česneku 2 cibule, 1 mrkev, 2 rajčata 200g Spišské uzené slaniny olej, sůl, pepř.

Spišská vepřová kýta na divoko
Zvětšit obrázek

Recept na Spišská vepřová kýta na divoko

Recept na Spišská vepřová kýta na divoko:
Vepřovou kýtu převážeme nití, z důvodu udržení hezkého tvaru při podávání. Takto ovázané maso prošpikujeme klíny Spišské uzené slaniny (6-8 klínů). Ve třech lžících oleje rozmícháme koření „Zveřina“, které je velmi jemně mleté a po smíchání s olejem vytvoří tmavošedou až černou emulzi. Připravené a prošpikované maso osolíme a vetřeme do něj vzniklou kořeněnou směs. Přendáme do vhodné nádoby, polijeme zbytkem směsi a dáme uležet do lednice do druhého dne. Po uležení si nakrájíme cibuli, mrkev a rajčata nahrubo a vložíme společně s naloženou vepřovou kýtou do většího hrnce a podlijeme vodou. Dusíme zakryté na mírném plameni cca 60-90 minut (vzhledem k tomu, že maso máme ovázáno, nebude se nám rozpadat). Po udušení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a udržujeme teplé. Vydušenou velmi silnou šťávu z masa, koření a zeleniny scedíme (nepasírujeme). Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Lehce zahustíme moukou a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory, ale i houskový knedlík.

Poznámka k receptu na Spišská vepřová kýta na divoko:
Manželka v předvolební Bratislavě zcela úmyslně "zahlédla" v jednom obchodě krásnou Spišskou slaninu, tak jsem ji dnes skoro polovinu zpracoval na tento pokrm. A bylo to velmi chutné - Děkuji Slovensko :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Spišská vepřová kýta na divoko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 08.05.2012
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 kg vepřové kýty 1 sáček koření „Zvěřina“ (Kotányi) 1 stroužek česneku 2 cibule, 1 mrkev, 2 rajčata 200g Spišské uzené slaniny olej, sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na spišská vepřová kýta na divoko, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Spišská vepřová kýta na divoko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Spišská vepřová kýta na divoko

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist