|
Recept na Rebarborový koláč s mákem
Recept na Rebarborový koláč s mákem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborový koláč s mákem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g rebarbory, 60g cukru. Těsto: 250g mouky, 80g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, na špičku nože prášku do pečiva, špetka soli, 150g másla (z chladničky), 1 vejce. Maková hmota: 1,5 dl mléka, 0,75 dl smetany, 30g másla, 250g čerstvě mletého máku, citrónová kůra, 120g cukru, 2 žloutky, 2 bílky. Glazura: 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce rebarborové šťávy, 30g moučkového cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborový koláč s mákem
Recept na Rebarborový koláč s mákem: Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme. Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Mléko, smetanu, máslo a citrónovou kůru přivedeme k varu, přidáme umletý mák a cukr a vaříme asi 10 minu t. Vzniklou kaši necháme vychladnout. Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Kolem dokola vytvarujeme zvýšený okraj. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Do vychladlé makové hmoty vmícháme rozkvedlané žloutky a tuhý sníh z bílků. Těsto poklademe rebarborou, navrch rozetřeme makovou hmotu a pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí potřeme citrónovou glazurou.
Poznámka k receptu na Rebarborový koláč s mákem: a jaká mouka patří do toho těsta?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč s mákem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 17.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 500g rebarbory, 60g cukru. Těsto: 250g mouky, 80g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, na špičku nože prášku do pečiva, špetka soli, 150g másla (z chladničky), 1 vejce. Maková hmota: 1,5 dl mléka, 0,75 dl smetany, 30g másla, 250g čerstvě mletého máku, citrónová kůra, 120g cukru, 2 žloutky, 2 bílky. Glazura: 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce rebarborové šťávy, 30g moučkového cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč s mákem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč s mákem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč s mákem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|