RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pařížské noky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pařížské noky, recepty Pařížské noky, Pařížské, noky


Recept na Pařížské noky

Recept na Pařížské noky je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Pařížské noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Noky: 250 ml mléka, 100 g másla, 150 g hladké mouky, špetka soli, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného parmezánu nebo podobného sýra. Bešamelová omáčka: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/2 l studeného mléka, špetka soli, trošku strouhaného muškátového oříšku, 3 lžíce strouhaného sýra (může být gouda, parmezán, gruyére a pod.), 1 žloutek, 100 ml smetany na vaření. Podle chuti dobrá šunka nakrájená na kostičky Kousek másla do zapékacích formiček a trochu sýra navrch na zapečení..

Pařížské noky
Zvětšit obrázek

Recept na Pařížské noky

Recept na Pařížské noky:
Noky se tvoří z odpalovaného těsta. Nejsou složité, jen je potřeba dodržet postup. Mléko a máslo přivedeme k varu, osolíme a vsypeme najednou všechnu mouku. Na mírnějším plameni důkladně promícháváme a propařujeme, až vznikne hladká koule z těsta, která se nelepí na hrnec a nechává na dně bílý povlak. Necháme vychladit. Pak do tohoto těsta postupně zašleháme jedno vejce po druhém (= další přidáme až tehdy, když je to dřívější dokonale zapracované). Vznikne ne moc hustá kaše, do které zamícháme nastrouhaný sýr. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou zdobičkou a do hrnce s vroucí vodou tvoříme noky asi 2,5 cm dlouhé, na konci zdobičky nok vždycky odřízneme nožem máčeným ve vroucí vodě. Lépe je, když na takovou práci máte pomocníka. Pokud se vám nedaří, můžete zkusit tvořit noky pomocí dvou lžiček, noky nesmí být velké. Noky vaříme po částech od vyplutí na hladinu asi 1 minutu. Vybereme je děrovanou naběračkou. Na bešamelovou omáčku v kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jakmile začne bělat, zalijeme studeným mlékem se solí a dobře rozšleháme dohladka. Strouhneme trošku muškátového oříšku a provaříme do zhoustnutí. Do částečně zchladlého přidáme smetanu, žloutek a sýr, promícháme. Můžeme vmíchat šunku. Keramické zapékací jednoporcové misky nebo jednu společnou vymažeme změklým máslem, dno pokryjeme omáčkou, vložíme všechny noky, opět zalijeme omáčkou, povrch posypeme sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C dočervena. Podáváme horké s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu na Pařížské noky:
Noky v bešamelu při zapékání nabudou, jsou jako polštářky. Jídlo má jemnou, delikátní chuť. Dieta to tedy není... Recept mi poslala kamarádka :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pařížské noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 29.04.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Noky: 250 ml mléka, 100 g másla, 150 g hladké mouky, špetka soli, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného parmezánu nebo podobného sýra. Bešamelová omáčka: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/2 l studeného mléka, špetka soli, trošku strouhaného muškátového oříšku, 3 lžíce strouhaného sýra (může být gouda, parmezán, gruyére a pod.), 1 žloutek, 100 ml smetany na vaření. Podle chuti dobrá šunka nakrájená na kostičky Kousek másla do zapékacích formiček a trochu sýra navrch na zapečení.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pařížské noky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pařížské noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pařížské noky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist