RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ošatkový chléb

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ošatkový chléb, recepty Ošatkový chléb, Ošatkový, chléb


Recept na Ošatkový chléb

Recept na Ošatkový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Ošatkový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky sušeného droždí (lze nahradit 20 g droždí čerstvého), 2 lžičky kmínu.

Ošatkový chléb
Zvětšit obrázek

Recept na Ošatkový chléb

Recept na Ošatkový chléb:
Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr s droždím a počkat, až vzejde). V míse smícháme mouku se solí a kmínem, přilejeme olej a ocet a nakonec vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout. Po 30 minutách kynutí těsto vyndáme na vál, propracujeme a vytvarujeme šišku chleba, kterou vložíme do pomoučněné ošatky. V ošatce necháme kynout asi hodinu. Pak rozpálíme troubu na 230°C, na spodek trouby vložíme kastrůlek s vodou. Vykynutý chleba opatrně přesuneme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou/teflonovou folií tak, že opatrně na vykynutý chléb přiložíme plech vyložený pečícím papírem a opatrně obrátíme. Pak sejmeme ošatku, ometeme přebytečnou mouku a vložíme do trouby. POZOR, pokud vykynutý chleba nedosahuje okrajů ošatky, musíme mu při překlopení pomoci rukou, jinak by těsto spadlo! Po 10 minutách ztlumíme troubu na 180°C a dopečeme asi 30-45 minut. Během pečení chleba několikrát potřeme vodou. Upečený chleba zní na poklepání dutě. Po vyndání z trouby necháme chleba vychladnout na mřížce.

Poznámka k receptu na Ošatkový chléb:
Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch... Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se bez ošatky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ošatkový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Gabina (Gábina)
  • Datum vložení: 27.02.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky sušeného droždí (lze nahradit 20 g droždí čerstvého), 2 lžičky kmínu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ošatkový chléb, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ošatkový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ošatkový chléb

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist