RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Moravský talíř

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Moravský talíř, recepty Moravský talíř, Moravský, talíř


Recept na Moravský talíř

Recept na Moravský talíř je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Moravský talíř budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
¾ kg vepřové kýty ze selátka ¾ kg uzené krkovice koření vepřová pečeně (Vitana) olej, cibule, pepř, sůl.

Moravský talíř
Zvětšit obrázek

Recept na Moravský talíř

Recept na Moravský talíř:
Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček. V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce. Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut). Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu. Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky. Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Moravský talíř:
Žádné velké vaření ale, už jsem z toho cukroví tady bláznil, tak posílám dnešní oběd tedy pro změnu trochu masa :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravský talíř, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 18.02.2011
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: ¾ kg vepřové kýty ze selátka ¾ kg uzené krkovice koření vepřová pečeně (Vitana) olej, cibule, pepř, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravský talíř, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravský talíř - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravský talíř

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist