RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky, recepty Medailonky z plecka na žampionech a whisky, Medailonky, plecka, na, žampionech, whisky


Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Medailonky z plecka na žampionech a whisky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g vepřového plecka (nějakého pěkného) 8 čerstvých žampionů 1 střední cibule olej na smažení 3 lžíce sójové omáčky 2 lžíce whisky sůl, pepř, sušený česnek, drcený kmín dle chuti voda 2 lžíce hladké mouky.

Medailonky z plecka na žampionech a whisky
Zvětšit obrázek

Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Recept na Medailonky z plecka na žampionech a whisky:
V misce smícháme whisky, sójovou omáčkou, sůl, pepř, sušený česnek a drcený kmín dle chuti. Maso nakrájíme na plátky, trochu poklepeme a potřepete každý plátek z obou stran připravenou marinádou. Necháme odpočinout. Zatím si nakrájíme na plátky žampiony, cibulku na jemno a můžeme si připravit přílohu (já poprvé dělala kaši, příště vyzkouším i s rýží). V tlakovém hrnci si rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibulku a pak žampiony, ztlumíme oheň a chvilku žampionky dusíme. Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme plátky plecka, které poté vložíme k cibulce a žampionům. Přilijeme zbytek marinády a zalejeme vodou tak, aby maso neplavalo. V tlakovém hrnci dusíme směs asi půl hodiny (záleží na Vašem tlakáči). Poté plátky masa vyjmeme a šťávičku buď zasypeme moukou nebo první mouku rozmícháme v trošce vody a pak vlijeme a zamícháme. Necháme povařit asi 10 minut, pak vložíme zpět maso, prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu na Medailonky z plecka na žampionech a whisky:
iunka: Koukám, že máte konzervativního přítele, bacha na to Whisky se už dávno nepije s ledem a ani chlazená (aj keď aj tak sa môže) Ta Myslivecká je dobrá volba 2PL uvedené v rcp stejně skoro nikdo nepozná... Určitě nic nepokazíte brandy (koňakem bych pro tento účel neplýtval) Jsou zoufalci, kteří by použili "halúzkovů" (nebo grappu či kalvados) No, můžete vyzkoušet, třeba nemáte nerezové patro..., chybami se jeden učí Rum a Okenu bych také nedoporučoval Ale pokud byste chtěla nechat chutě jídla aby se opravdu "rozvinuly" tak zkuste přidat trošku špiritusu (ten ale určitě doma nemáte), nebo dvě trošky vodky do jídla těsně před podáváním... mmch, nic nevytáhne chuť ovocných salátů tak, jako panáček alkoholu)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medailonky z plecka na žampionech a whisky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: iunka
  • Datum vložení: 10.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 500g vepřového plecka (nějakého pěkného) 8 čerstvých žampionů 1 střední cibule olej na smažení 3 lžíce sójové omáčky 2 lžíce whisky sůl, pepř, sušený česnek, drcený kmín dle chuti voda 2 lžíce hladké mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medailonky z plecka na žampionech a whisky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medailonky z plecka na žampionech a whisky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist