|
Recept na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Recept na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vylisované šťávy z černého rybízu 1 kg cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Recept na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená: Odváženou šťávu z černého rybízu dáme do mísy a spolu s cukrem vařečkou 1 hodinu poctivě třeme. Cukr se rozpustí a směs začne mírně houstnout. Poté naplníme do vypařených a usušených skleniček a ty uzavřeme celofánem: nastříháme si čtverečky z celofánu zhruba o 3cm větší než je průměr sklenice, lehce namočíme vodou (celofán zvláční) a přiložíme na sklenici. Povázat můžeme provázkem nebo stačí natáhnout gumičku.
Poznámka k receptu na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená: Další z receptů po mé babičce, takto rybíz připravujeme "leta letoucí" a ještě se nestalo, že by zkvasil nebo se do něj pustila plíseň. Samozřejmě je nutné mít dobře umyté a vypařené sklenice. O konzervaci se pak postará cukr. Rosol časem ztuhne a určitě si zachová maximální obsah vitamínu C. U nás se tento rosol vždy uzavíral pod celofán, nevím, jestli to má nějaký praktický význam (babičky už se na to zeptat nemůžu) nebo jestli se mohou sklenice uzavřít normálním víčkem. Výborný je pak např. do jogurgu nebo do tvarohu, můžeme jej rozmixovat nebo našlehat s mlékem a připravit si osvěžující koktejl.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Martina U.
- Datum vložení: 09.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg vylisované šťávy z černého rybízu 1 kg cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|