RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou, recepty Kuřecí satay s burákovou omáčkou, Kuřecí, satay, burákovou, omáčkou


Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou

Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí satay s burákovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky Marináda: 1 menší cibule 3 stroužky česneku 1 polévková lžíce rybí omáčky 1 polévková lžíce třtinového cukru (ale může být i bílý) 0,5-1 dl vody Omáčka: 1 polévková lžíce olivového oleje 200 g burákového másla 250 ml kokosového mléka 2 polévkové lžíce rybí omáčky (máte-li solené máslo, pak jen 1 nebo vůbec - dle ochutnání) 3 polévkové lžíce sweet chilli omáčky kávová lžička sušené mleté citrónové trávy nebo 3 stonky čerstvé, přepůlené a potlučené paličkou.

Kuřecí satay s burákovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou

Recept na Kuřecí satay s burákovou omáčkou:
Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme a mixujeme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a z marinády nevznikne komapktní hmota. Nakrájené maso do vzniklé marinády zamícháme, aby se v ní rovnoměrně obalilo a necháme v ledničce marinovat. Stačí dvě hodiny, já jsem nechala přes noc. Poté napícháme kousky masa na špízy, které grilujeme v troubě pod el. grilem přímo na roštu, pod který umístíme plech na zachytávání zbytků marinády. Během grilování můžeme potírat zbytkem marinády, příp. olivovým olejem. Špízy během grilování obracíme.. obezřetně, abychom se nepopálili, jako já :-( Na omáčku zahřejeme (ale ne zcela rozpálíme) na pánvi olej, přidáme celé burákové máslo a celé kokosové mléko, sweet chilli a (pokud máme nesolené burákové máslo) i rybí omáčku, vložíme stonky citronové trávy nebo dáme sušenou. Pomalu zahříváme a mícháme, dokud se nespojí ingredience v hladkou omáčku, pak odstavíme. Vytáhneme klacíky citron. trávy. Omáčka nesmí přijít k varu, jinak se tuk oddělí a už se nespojí. Chuti to není na závadu, snad jen vzhledu. Hotové špízy podáváme přelité omáčkou, nebo omáčku podáváme zvlášť na namáčení. Vhodnou přílohou je rýže basmati, my jsme měli jasmínovou. Špatné by to asi nebylo např. i s kuskusem.

Poznámka k receptu na Kuřecí satay s burákovou omáčkou:
Zdroj: Labužník.cz, autor klaaarka, které tímto děkuju za skvělou baštu. Masíčko je jemné a dobré, omáčka je nasládlá, voní po burácích a citronové trávě, v závěru ucítíte decentní pikantnost.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí satay s burákovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 19.06.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky Marináda: 1 menší cibule 3 stroužky česneku 1 polévková lžíce rybí omáčky 1 polévková lžíce třtinového cukru (ale může být i bílý) 0,5-1 dl vody Omáčka: 1 polévková lžíce olivového oleje 200 g burákového másla 250 ml kokosového mléka 2 polévkové lžíce rybí omáčky (máte-li solené máslo, pak jen 1 nebo vůbec - dle ochutnání) 3 polévkové lžíce sweet chilli omáčky kávová lžička sušené mleté citrónové trávy nebo 3 stonky čerstvé, přepůlené a potlučené paličkou
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí satay s burákovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí satay s burákovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí satay s burákovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist