RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák, recepty "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák, "Korhely, leves"-, Opilecká, polévka, -, vyprošťovák


Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák

Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák je zařazen v kategorii polévky. K přípravě "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g kyslej kapusty/zelí, 200 g pikantnej údenej klobásy madarského typu, 200 g údeného mäsa - ja som mala krkovičku, 125 ml sladkej 33%-nej smotany, 1 veľká cibuľa, 1 veľký strúčik cesnaku, kmín, celé čierne korenie, celé nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 2 PL múky, 4 PL oleja, voda, na soľ som nezabudla - nebolo treba soliť, kryštáľový cukor, ocot.


Zvětšit obrázek

Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák

Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák:
Kapustu - zelí prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska. Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou /ja som nepreplachovala/, pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme. Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu zvlášť v miske a každý si polievku dochutí sám.

Poznámka k receptu na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák:
Zdroj: starý rodinný recept. Toto sa u nás podávalo ako posledné teplé jedlo nad ránom na svadbách, hlavne na Silvestra a na veľkých rodinných "sešlostech". Polievka je čím staršia, tým lepšia - ale to sa u nás nikdy nestihlo stať. Je veľa variant prípravy, u nás sa zaužíva práve táto.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 03.01.2011
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 500 g kyslej kapusty/zelí, 200 g pikantnej údenej klobásy madarského typu, 200 g údeného mäsa - ja som mala krkovičku, 125 ml sladkej 33%-nej smotany, 1 veľká cibuľa, 1 veľký strúčik cesnaku, kmín, celé čierne korenie, celé nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 2 PL múky, 4 PL oleja, voda, na soľ som nezabudla - nebolo treba soliť, kryštáľový cukor, ocot
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist