|
Recept na Koláč dvou chutí pod peřinou
Recept na Koláč dvou chutí pod peřinou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Koláč dvou chutí pod peřinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g pol. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g moučk. cukru, 2 žloutky, 125 g Hery, 500 g nastrouhaných jablek, 1 sklenice ostružinového džemu (nebo rybízový), 2 žíce pískového cukru, 2 bílky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč dvou chutí pod peřinou
Recept na Koláč dvou chutí pod peřinou: Měkkou Heru uhněteme s moukou, kypř. práškem, cukrem a žloutky na jemné těsto. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto buď rozválíme, nebo rukama roztlačíme pole velikosti plechu. Pak na těsto natřeme v silné vrstvě džem a na něj navrstvíme jablka. Bílky vyšleháme do tuha, všleháme cukr a lžící rozprostřeme na jablka. Pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 15min, pak teplotu zmírníme a dopečeme, dokud sníh mírně nezhnědne.
Poznámka k receptu na Koláč dvou chutí pod peřinou: Když koláč dáte po vychladnutí do ledničky, vytvoří se na povrchu kapičky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč dvou chutí pod peřinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mischelinka (Kamila Michalikova)
- Datum vložení: 20.10.2012
- Počet porcí: plech 25x35cm (maximálně)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 250 g pol. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g moučk. cukru, 2 žloutky, 125 g Hery, 500 g nastrouhaných jablek, 1 sklenice ostružinového džemu (nebo rybízový), 2 žíce pískového cukru, 2 bílky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč dvou chutí pod peřinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč dvou chutí pod peřinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč dvou chutí pod peřinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|