|
Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem
Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
½ balení instatní polenty (cca 200g) 300g čerstvého špenátu 100g šalotky 1 velká palice česneku (nebo 2 malé) 1 19% smetana (může být i klasická 12% na vaření) 200g sýra koliba 120g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem
Recept na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem: Nejprve si připravte pečený česnek (viz tady), dobu pečení zkraťte na 45 minut, protože máte jen 1 palici. Po vytažení z trouby otevřete alobalový balíček a nechte ho vychladnout. Zatímco máte česnek v troubě, uvařte polentu podle návodu na obalu (ze své zkušenosti radím použít o něco méně vody, než je uvedeno, jinak bude kaše příliš řídká) s menším vylepšením – do vody hoďte 2 stroužky česneku a 80g másla. Jakmile je kaše připravená, vyndejte česnek a nechte ji mírně vychladnout a zhoustnout. Teď přišel čas na omáčku. Šalotku nakrájejte na drobné kousky a osmažte ve velké silnostěnné pánvi na kousku másla dozlatova (trvá to asi tak 8 minut). Do pánve vložte všechen špenát, přikryjte pokličkou a nechte za občasného promíchání zvadnout (trvá to asi 5 minut). Potom ještě 5 minut smažte, až jsou listy krásně měkké, ale zachovají si svůj tvar i barvu. Do špenátu vymáčkněte pečený česnek a vmíchejte do směsi (pokud některé stroužky více drží tvar, trošku je rozmáčkněte vařečkou). Nakonec vlijte smetanu a promíchejte. Jakmile se zahřeje, přidejte najemno nastrouhanou kolibu, nechte ji rozpustit a vmíchejte do omáčky. V případě potřeby můžete dochutit troškou bílého pepře a soli, ale chuť špenátu i sýra je sama o sobě poměrně výrazná. Pánev přiklopte pokličkou (nebo pokryjte alobalem) a vložte do chladnoucí trouby po pečeném česneku, aby omáčka zůstala teplá). Z mírně teplé polenty vytvarujte pomocí 2 čajových lžiček nočky (klaďte je nejlépe na plech vystlaný pečicím papírem, nebo potravinovou fólií). V pánvi rozehřejte zbytek másla se lžící slunečnicového oleje (aby se máslo nepřepalovalo) a na středním plameni smažte nočky dozlatova (trvá to asi 8-10 minut na jednu dávku). Nočky zalijte špenátovou omáčkou a podávejte se sklenkou vychlazeného Veltlínského.
Poznámka k receptu na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/polentove-nocky-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 20.05.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: ½ balení instatní polenty (cca 200g) 300g čerstvého špenátu 100g šalotky 1 velká palice česneku (nebo 2 malé) 1 19% smetana (může být i klasická 12% na vaření) 200g sýra koliba 120g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "ideální na zelený čtvrtek" polentové nočky se sýrovým špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Ideální na zelený čtvrtek" Polentové nočky se sýrovým špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|