|
Recept na Hruška v kabátku
Recept na Hruška v kabátku je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Hruška v kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
pěkně zralé hrušky rozválené lístkové těsto skořicový cukr vejce na potření zavařenina, zmrzlina a šlehačka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruška v kabátku
Recept na Hruška v kabátku: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí. Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku .....
Poznámka k receptu na Hruška v kabátku: Na porci jsem počítala jednu hrušku. Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruška v kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 08.04.2014
- Počet porcí: na 1 porci jednu hrušku
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: pěkně zralé hrušky rozválené lístkové těsto skořicový cukr vejce na potření zavařenina, zmrzlina a šlehačka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruška v kabátku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruška v kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruška v kabátku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|