|
Recept na Hříbky na zimu
Recept na Hříbky na zimu je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Hříbky na zimu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
libovolné množství tvrdých hub (hřibů, podhříbků, křemenáčů..) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hříbky na zimu
Recept na Hříbky na zimu: Houby očistíme, pokrájíme na větší kusy (tak 3x3 cm) a povaříme cca 5 minut ve slané vodě. Pak několikrát propereme ve studené vodě, abychom je zbavili šlemu a necháme okapat na sítu. Naplníme sklenice po okraj, zavíčkujeme a sterilujeme ve vodní lázní - varem dvě hodiny nebo hodinu a druhý den znovu hodinu. Takto konzervované houby vydrží velmi dlouho, použít se dají kdekoliv tak jako čerstvé.
Poznámka k receptu na Hříbky na zimu: Jsou tu asi dva recepty pro konzervaci hub ve slaném nálevu, toto je trochu jiné, jsou pouze ve vlastní šťávě. Proto jsem si dovolila přidat, abyste v současné sezoně měli další možnost uchování na zimu. Jsou jednoznačně lepší, než mražené
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hříbky na zimu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 10.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: libovolné množství tvrdých hub (hřibů, podhříbků, křemenáčů..) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hříbky na zimu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hříbky na zimu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hříbky na zimu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|