RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu, recepty Hrachová polévka s vůní římského kmínu, Hrachová, polévka, vůní, římského, kmínu


Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu

Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Hrachová polévka s vůní římského kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
cca 300g žlutého hrachu namočeného přes noc 1 velká cibule pokrájená na hrubo 1 + 1/2 nastrouhané mrkve 1/4 nastrouhaného celeru 1 nastrouhaná petržel 2 střední brambory na menší kostičky 2 bobkové listy 1/2 čajové lžičky kurkumy 1/3 čajové lžičky římského kmínu (možno i více, ale římský kmín je hodně specifický a ne každému se může ve větším množství zamlouvat) 1 čajová lžička majoránky sůl, pepř, olej.

Hrachová polévka s vůní římského kmínu
Zvětšit obrázek

Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu

Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu:
Na oleji jsem si osmahla cibulku a po chvilce přidala strouhanou zeleninu, nastrouhanou mrkev prozatím jen 1, a bobkové listy. Počkala jsem, až se zelenina rozvoněla, a zalila jsem ji přes noc namočeným hrachem i s vodou, ve které se namáčel, plus jsem přilila ještě zhruba 3/4 litru vody navíc. Polévku jsem nechala vařit, dokud hrách nezačal měknout a sám tak vytvářet zahuštění polévky. Trvalo to asi tak hodinu a půl. V průběhu jsem dolévala vodu, aby to nebyla jen hustá kaše. Poté jsem ji osolila, opepřila a ochutila majoránkou, římským kmínem a kurkumou. Na cca posledních 20 minut vaření jsem přidala zbytek nastrouhané mrkve a brambory na kostky. Podávala jsem s domácím chlebem naan, který se strukturou moc nepovedl, ale chuťově byl fajn =).

Poznámka k receptu na Hrachová polévka s vůní římského kmínu:
Možná je to hloupá poznámka, ale častokrát se nahrazuje - doporučuji nenahrazovat římský kmín obyčejným, nevynechávat kurkumu a nepřidávat více majoránky, než je uvedeno na toto množství polévky. Pak totiž neručím za výsledek a dovolím si tvrdit, že polévka ztratí jakékoli kouzlo v chuti i vůni. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/06/hrachova...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrachová polévka s vůní římského kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 25.08.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: cca 300g žlutého hrachu namočeného přes noc 1 velká cibule pokrájená na hrubo 1 + 1/2 nastrouhané mrkve 1/4 nastrouhaného celeru 1 nastrouhaná petržel 2 střední brambory na menší kostičky 2 bobkové listy 1/2 čajové lžičky kurkumy 1/3 čajové lžičky římského kmínu (možno i více, ale římský kmín je hodně specifický a ne každému se může ve větším množství zamlouvat) 1 čajová lžička majoránky sůl, pepř, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrachová polévka s vůní římského kmínu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrachová polévka s vůní římského kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrachová polévka s vůní římského kmínu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist