|
Recept na Hodně rychlá povidla
Recept na Hodně rychlá povidla je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Hodně rychlá povidla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
švestky cca 1 kg, cukr. Na přezrálé švestky cukr není potřeba, méně zralé-cca na 1kg švestek hrnek cukru. Jinak dochucení podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hodně rychlá povidla
Recept na Hodně rychlá povidla: Vypeckované švestky si s trochou vody rozmixujeme na jemno. Dáme do hrnce nebo pánvičky s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidáme cukr (nejlepší jsou samozřejmě přezrálé). Necháme cca 2 hodiny vařit, občas promícháme. Výsledný efekt by měl být klasická konzistence povidel (jaké znáte např. z obchodu)
Poznámka k receptu na Hodně rychlá povidla: Zrychlený recept na povidla, chutnají opravdu stejně jako zavařená, rozmixování zrychlí dobu vaření. Můžete přidat rum, já nedávala. Opravdu jsou lepší přezrálé švestky, já neměla, a povidla jsou i přes dost přidaného cukru kyselejší. Ale jsou výborná, zvlášť s lívancema:) Povidla jsem dělala a použila ihned. Nemám proto žádné zkušenosti s dobou trvanlivosti. Ale pokud se dají do sklenic, zalijí rumem, měla by vydržet snad dlouho, ale jak říkám, opravdu si nejsem jistá, tak se omlouvám!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hodně rychlá povidla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bublais (Petra)
- Datum vložení: 25.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: švestky cca 1 kg, cukr. Na přezrálé švestky cukr není potřeba, méně zralé-cca na 1kg švestek hrnek cukru. Jinak dochucení podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hodně rychlá povidla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hodně rychlá povidla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hodně rychlá povidla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|