|
Recept na Dort z bábovky-panenka
Recept na Dort z bábovky-panenka je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort z bábovky-panenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
piškotové těsto 10 vajíček 300g polohrubé mouky 100g vlašské ořechy 300g cukr moučka 2 másla 2 pudinky vanilkové půl l mléka marcipánová hmota 2lžíce vody 400g sušeného mléka 400g cukr moučka 2 lžíce medu potravinářské barvivo, mandlové aroma.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort z bábovky-panenka
Recept na Dort z bábovky-panenka: 1. z 10 bílků ušlehat tuhý sníh,zašlehat cukr,přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy.Nalít do vymazané bábovkové formy,pečeme zvolna při 180 stupních C asi 30 min.Po vychladnutí vyklopíme z formy a 2 krát rozkrojíme. 2.uvaříme hustý pudink,po vychladnutí smíchat s máslem a cukrem a vyšleháme.Rozkrájenou bábovku potřeme náplní,já dala na náplň ještě ovoce, je osvěžující.Nakonec pomažeme celou bábovku,celou proto,abychom mohli potáhnout marcipán.Dáme do lednice a připravíme potahovací hmotu. 3.potahovací hmota-400g sušeného mléka,400g cukru moučkového,2 lžíce medu,2 lžíce vody,mandlové aroma a potravinářské barvivo. Pokud se při zpracování drolí opatrně přidávat vodu,stačí namáčet ruce,těsto musí být vláčné.Pokud ztvrdne stačí na pár sekund dát do mikrovlnky.Hmotu jsem rozválela,na sukýnku jsem nejdřív uřezala modrý pás marcipánu,který jsem trochu nařasila pomoci párátka a přilepila na spodek sukýnky,to samé jsem udělala s druhým růžovým pásem pásem a přilepila na první pás…pak jsem vyválela kolo z bílé hmoty,trochu nařasila a položila přes bábovku,v prostřed bábovky jsem udělala díru v marcipánu pro panenku,aby tam držela, tak jsem kolem ní dala trochu krému…a pak už jenom ozdobit panenku oblečením a ozdobením sukýnky.
Poznámka k receptu na Dort z bábovky-panenka: pekla jsem jí ve velké bábovkové formě
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort z bábovky-panenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: slunickovin
- Datum vložení: 12.12.2012
- Počet porcí: 14 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: piškotové těsto 10 vajíček 300g polohrubé mouky 100g vlašské ořechy 300g cukr moučka 2 másla 2 pudinky vanilkové půl l mléka marcipánová hmota 2lžíce vody 400g sušeného mléka 400g cukr moučka 2 lžíce medu potravinářské barvivo, mandlové aroma
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort z bábovky-panenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort z bábovky-panenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort z bábovky-panenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|