|
Recept na Dort patrový růžovo-bílý
Recept na Dort patrový růžovo-bílý je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort patrový růžovo-bílý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
recept na korpus dole v příloze. Šlehačka, ztužovač, malé mandarinky, potahová hmota K2, potravinářská barva růžová Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru, 1 puding, 250g másla, kokos.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort patrový růžovo-bílý
Recept na Dort patrový růžovo-bílý: Upečeme si korpus podle receptu a část si necháme do malého kastrůlku, nebo do menší formy, než je ta spodní. Necháme vychladnout. Druhý den oba korpusy prořízneme a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poklademe mandarinkama a přiklopíme vrchním korpusem. Krém: uvaříme si mléko s cukrem a přidáme puding, který jsme rozmíchali v trošce mléka. A vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a puding nalijeme do jiné nádoby a krém uhladíme. Ze strany nádoby lijeme studenou vodu, aby byl krém ponořený. Nevytvoří se nám škraloup. Necháme vystydnout v pokojové místnosti spolu s máslem. To také do jiné nádoby a čekáme tak dvě hodiny, než se pustíme do zdobení. Po uplynutí doby, vodu z nádoby vylijeme tuhý krém přendáme do mísy a elektrickým šlehačem šleháme na hladkou kaši. Pak postupně přidávám změklé máslo a vše stále šlehám, opět na kaši, aby nebyly hrudky. Krém obarvíme a můžem pracovat. Použila jsem malinový puding, ale trošku jsem ho obarvila. Strany velkého korpusu jsem pomazala krémem a přitlačila na něj bílý kokos. Pak jsem si vzala cukřářský pytlík s cukrářskou špičkou, která měla vedle sebe 3 otvory, čímž mi umožňovala udělat takové žížaly, jako jsou na dortu. Připravíme si potahovou hmotu K2, tu mám koupenou z internetu - vyválíme větší plát, než je malý korpus a ten hmotou potáhneme.Ale ještě než začneme potahovat, je lepší si korpus pomazat ještě krémem, stačí jen slabá vrstva. Dát do lednice a až krém zatuhne, můžem potáhnout. (Ještě mi to moc nešlo. Aby byly strany hladké). Potahovou hmotu využijem i na zdobení kytiček malých i velkých, ruliček, jména a číslice. Kuličky je cukrářské zdobení.
Poznámka k receptu na Dort patrový růžovo-bílý: http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy... Bylo to přání maminky k prvním narozeninám její dcery. Ale jedly ho jen dospěláci. Malá to měla jen pro fotku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort patrový růžovo-bílý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 20.10.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: recept na korpus dole v příloze. Šlehačka, ztužovač, malé mandarinky, potahová hmota K2, potravinářská barva růžová Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru, 1 puding, 250g másla, kokos
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort patrový růžovo-bílý,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort patrový růžovo-bílý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort patrový růžovo-bílý
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|