|
Recept na Domácí farmářský sýr
Recept na Domácí farmářský sýr je zařazen v kategorii sýry.
K přípravě Domácí farmářský sýr budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4L čerstvého mleka (může být z mlékomatu NE z krabice) Chlorid vápenatý (lze vynechat pokud nepasterizujeme) Syřidlo mlečné kultůry (muže byt 50ml kvalitní zakys.smetany).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí farmářský sýr
Recept na Domácí farmářský sýr: Mléko zpasterizujeme tím, že ho zahřejeme na 72°C na 30 vteřin a rychle schladíme (pasterizaci lze vynechat, ale sýr vydrží déle) na 30°C a poté přídame mléčnou kultůru a dobře zamicháme. Přídáme chlorid vápenatý (pokud jsme pasterizovali) a necháme mléko 30min zrát. Pak přidáme syřidlo, které musí být naředěné 1:10 z vodou (převařenou a vychladlou) a necháme 50min srážet. Jakmile se nám mléko srazí, nakrájíme dlouhým nožem syřeninu na kostky 2x2 cm a necháme 5 min vyjít syrovátku na povrch a pomalu dokrajujeme sýřeninu na malá kousky. Pomůžeme si metličkou, aby se nám vytvořily malá sýrová zrna. Mícháme pomalu asi 20min, až nám syřenina klesne na dno. Pak už jen syřeninu vlijeme do plachetky a necháme odkapat syrovátku. Sýr pak nasolíme, smicháme s kořením, pokud chceme a plníme do formiček. Sýr ještě několikrát otočíme, aby nám odtekla zbylá syrovátka a necháme den při pokojové teplotě oschnout. Skladujeme v ledničce.
Poznámka k receptu na Domácí farmářský sýr: Všechno náčiní, které budeme používat, je dobré v zájmu hygieny nechat vyvařit (vysterelizovat) v hrnci v malém množství vody asi 5 min.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí farmářský sýr, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Adam123
- Datum vložení: 05.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sýry
- Suroviny: 4L čerstvého mleka (může být z mlékomatu NE z krabice) Chlorid vápenatý (lze vynechat pokud nepasterizujeme) Syřidlo mlečné kultůry (muže byt 50ml kvalitní zakys.smetany)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí farmářský sýr,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí farmářský sýr - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí farmářský sýr
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|