RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku, recepty Chutné závitky v kapustovém kabátku, Chutné, závitky, kapustovém, kabátku


Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku

Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Chutné závitky v kapustovém kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 listy z velké kapusty 20 dkg vařeného uzeného masa 15 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 10 dkg obyčejného špeku 1 větší cibule 4 větší stroužky česneku 2 pl plnotučné hořčice trošku soli a pepře 1 kostka zeleninového bujónu 1a1/2 dl vody vepřová bránice na zabalení závitků.

Chutné závitky v kapustovém kabátku
Zvětšit obrázek

Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku

Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku:
Kapustové listy dáme do hrnce s vařící vodou, 4 minuty povaříme, přendáme do mísy se studenou vodou (zachová se hezká barva listů) a dáme na cezák odkapat. V deci a půl vody rozvaříme kostku bujónu. Oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky a slaninu na větší kostičky. Uzené maso nakrájíme nadrobno a sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Troubu si zapneme na vyhřátí. Do rendlíku nebo kastrůlku dáme slaninu a necháme ji vyškvařit do hezké zlatavé barvy a ihned ji z vyškvařeného tuku přendáme do misky, aby nezhořkla. Tuk uchováme na později. Sýr, uzené maso a polovinu z nakrájených plátků česneku společně promícháme. Na pracovní ploše si rozprostřeme spařené listy kapusty, paličkou na maso opatrně rozklepeme tvrdé středové části a listy potřeme hořčicí, trochu osolíme a opepříme. Dále poklademe umíchanou směsí, posypeme částí vyškvařené slaniny, zavineme do závitků a ty ještě zavineme do bránice, aby závitky při pečení lépe držely. Na dno zapékací nádoby dáme asi tak polévkovou lžíci tuku z vyškvařené slaniny, nasypeme cibuli a zbylý česnek, můžeme přidat i zbytek vyškvařené slaniny- pár kostiček si ale necháme na ozdobu. Na tuto "podestýlku" poskládáme připravené závitky, vložíme do rozehřáté trouby a bez podlití necháme na plný výkon 10 minut péct. Poté z trouby vytáhneme, závitky otočíme opečeným dospod, podlijeme 1 dl zeleninového vývaru, zakryjeme alobalem, dáme opět do trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut. Pak troubu ubereme na minimum, otevřeme, odstraníme alobal, dolijeme zbytek vývaru a znova na plný výkon trouby dopečeme ještě 5 minut. Troubu vypneme, nádobu vytáhneme ven, závitky vyjmeme bokem, šťávu přelijeme do kastrolu, čtvrtinu hustého odebereme a zbytek rozmixujeme ponorným (tyčovým)mixérem. Závitky se zbytkem odebrané směsi vložíme nazpět k rozmixované šťávě, prohřejeme a podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a pokud jsme si nechali pár kostiček vyškvařené slaninky, tak posypeme na ozdobu.

Poznámka k receptu na Chutné závitky v kapustovém kabátku:
Potřebovala jsem uvolnit místo v mrazáku a už delší dobu na mě nakukovala uzené žebra. V ledničce bylo kousek sýra, který už také co nejdříve potřeboval likvidaci a manžel koupil nádhernou velkou kapustu, že ty listy doslova volaly o zabalení nějaké takové dobroty. Závitky by určitě držely i bez bránice, ale vždy mám kousek v mrazáku uložený, tak jsem použila. Krásně se do závitků vcucne a na chuti nic neubere. Přidávám zde můj další receptík “co dům(lednička)dal/a“ pokud budete něco podobného chtít zkusit, uvedené gramáže surovin si můžete upravit podle sebe, uzené se může nahradit i nějakou jinou uzeninou. My jsme si opět moc pochutnali.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutné závitky v kapustovém kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 07.11.2011
  • Počet porcí: 3-4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 3 listy z velké kapusty 20 dkg vařeného uzeného masa 15 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 10 dkg obyčejného špeku 1 větší cibule 4 větší stroužky česneku 2 pl plnotučné hořčice trošku soli a pepře 1 kostka zeleninového bujónu 1a1/2 dl vody vepřová bránice na zabalení závitků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutné závitky v kapustovém kabátku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutné závitky v kapustovém kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutné závitky v kapustovém kabátku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist