Recept na Bratislavská buchta
Recept na Bratislavská buchta je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Bratislavská buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec 200g cukr krystal 2 vanilkové cukry 100ml oleje 200ml vody 250g polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 500ml mléka 1 vanilkový pudink 3 zakysané smetany 3 lžíce cukru moučky 1 kypřící prášek do pečiva 1 skořicový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bratislavská buchta
Recept na Bratislavská buchta: 1. Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. 2. První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik cak mezi světlé těsto. Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Pečeme zhruba 15-20 minut při 200°C. 3. Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme je na upečenou horkou buchtu. Na závěr posypeme skořicovým cukrem. Vychladíme v lednici.
Poznámka k receptu na Bratislavská buchta: Většinou jí dělám bez smetany protože rodina nikdy nečeká až smetana ztuhne :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavská buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Sinbye (Nikola Zelinková)
- Datum vložení: 06.02.2011
- Počet porcí: 2,5 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 5 vajec 200g cukr krystal 2 vanilkové cukry 100ml oleje 200ml vody 250g polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 500ml mléka 1 vanilkový pudink 3 zakysané smetany 3 lžíce cukru moučky 1 kypřící prášek do pečiva 1 skořicový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavská buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavská buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavská buchta
|
|