|
Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)
Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 ml kefíru 50 ml uvařené melty 1 žloutek 2 PL oleje 1 KL cukru krupice 1 KL soli 500 g hladké mouky 2 PL slunečnicových semínek 1 PL celého máku 40 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)
Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-): Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto- hnětení a kynutí bez pečení. Po ukončení programu přendáme těsto na pracovní podložku, trochu prohněteme, rozdělíme buď na 4 díly a zapleteme 2 večky ze dvou copů, nebo rozdělíme na 2 díly a uválíme dvě veky. Přendáme na plech na pečící papír a 30 minut necháme pod utěrkou přikryté kynout. Mezitím si zapneme a vyhřejeme troubu. Po 30 minutách potřeme vykynuté veky rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut na 3/4 výkon upéct. Já mám troubu plynovou, trochu mi připéká, tak po 6 minutách otáčím plech a dopékám dalších 6 minut. Je-li opravdu upečeno se přesvědčíme píchnutím špejlí do těsta. Ihned po upečení veky přendáme na mřížku vychladit. Už jsem zkoušela i rozpustné Nescafé (50 ml), ale těsto se mi zdálo být trochu nahořklé:-( Melta v těstě není cítit a hezky ho zabarví, že pečivo není úplně bílé.
Poznámka k receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-): Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st... za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.06.2011
- Počet porcí: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 ml kefíru 50 ml uvařené melty 1 žloutek 2 PL oleje 1 KL cukru krupice 1 KL soli 500 g hladké mouky 2 PL slunečnicových semínek 1 PL celého máku 40 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|