RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč, recepty "Apple pie" aneb jablkový koláč, "Apple, pie", aneb, jablkový, koláč


Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč

Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě "Apple pie" aneb jablkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na cesto: 400g hladkej múky 250g tuhého masla – nakájať na väčšie kocky štipka soli cca 150ml studenej vody (mne stačilo tentoraz 130ml) Na “polevu”: ½ šálky hnedého cukru ½ šáky bieleho kryštálového cukru 50g masla ¼ šálky vody ½ ČL mletej škorice štipka soli 5-7 jabĺk – olúpať a nakrájať na plátky.


Zvětšit obrázek

Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč

Recept na "Apple pie" aneb jablkový koláč:
Najskôr si pripravíme cesto – do hlbšej misy si dáme múku so štipkou soli a pridáme kocky masla. Teraz prídu na rad vaše ruky a musíte s nimi pracovať rýchlo – prstami vtierajte maslo na múky, kým sa zmes nepodobá na strúhanku. Ide hlavne o to, aby cesto nebolo teplé a aby sa maslo nezačalo roztápať. Následne pridávame studenú vodu, ale nie všetku naraz, ale postupne ju prilievame a primiesujeme do cesta – mne stačilo 130ml. Stále sa snažte pracovať rýchlo. Keď má cesto peknú konzistenciu a drží pokope, zabaľte ho do fólie alebo do mikroténového sáčku a dajte do chladničky na 20-30 minút. Pokiaľ cesto chladne uvaríme si polevu – oba cukre, maslo, vodu, škoricu a soľ spolu privedieme do varu a keď začne bublať, odstavíme a odložíme bokom. Teraz si očistite a olúpte jablká. Vyberte s nich jadrovníky a nakrájajte na plátky (resp. mesiačiky). Ochutnajte ich a ak sú sladké pokvapkajte citrónovou šťavou (poleva je totižto dosť sladká a koláč by bol potom sladký až moc). Ak sa cesto už dostatočne schladilo, vyberte ho von a rozdeľte – 1/3 nechajte bokom a zvyšné 2/3 rozvaľkajte do veľkého kruhu. Dajte na spodok formy (najlepšia je kruhová). Cesto má byť nielen na spodku ale aj po bokoch formy. Ak cesto pretŕča cez formu, tak ho orežte. Teraz prídu na rad jablká – jednoducho ich vysypte na cesto a trošku postláčajte dolu. Zo zvyšného cesta vyvaľkajte opať kruh – ale menší – priemerom ako vrch koláča. Narežte na hrubšie pásy a poukladajte na jablká. Môžete ich poprepletať. Na bokoch koláča pásy stlačením spojte so spodným cestom. Polejte polevou – snažte sa poliať každý kúsok cesta aj jabĺk. Takto pripravený koláč dajte do vopred vyhriatej rúry. Najskôr na 210ºC – na 15 minút a potom znížte teplotu na 170ºC a pečte ďalších 35-40 minút. Koláč sa má podávať až keď je vychladnutý. Ide hlavne o to, že k jablkám sa nepridával žiadny škrob ani múka a jediné, čo náplň bude držať pohromade je jablkovo-karamelová šťava, ktorá vznikne pri pečení. My sme sa ale nemohli dočkať výsledného produktu a koláč sme podávali ešte trochu teplý. Vôbec sa ale príliš neroztekal.

Poznámka k receptu na "Apple pie" aneb jablkový koláč:
Tip: Ak si chcete trošku ušetriť prácu: cesto môžete pripraviť aj v mixéri – rozmixujte múku, soľ a studené maslo a keď má zmes konzistenciu strúhanky pomaly prilievajte vodu a mixujte, až kým nie sú ingrediencie pekne spojené. www.gurman.estranky.sk

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Apple pie" aneb jablkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gurmanka
  • Datum vložení: 15.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na cesto: 400g hladkej múky 250g tuhého masla – nakájať na väčšie kocky štipka soli cca 150ml studenej vody (mne stačilo tentoraz 130ml) Na “polevu”: ½ šálky hnedého cukru ½ šáky bieleho kryštálového cukru 50g masla ¼ šálky vody ½ ČL mletej škorice štipka soli 5-7 jabĺk – olúpať a nakrájať na plátky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "apple pie" aneb jablkový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Apple pie" aneb jablkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Apple pie" aneb jablkový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist