|
Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu
Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Hrachová polévka s vůní římského kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 300g žlutého hrachu namočeného přes noc 1 velká cibule pokrájená na hrubo 1 + 1/2 nastrouhané mrkve 1/4 nastrouhaného celeru 1 nastrouhaná petržel 2 střední brambory na menší kostičky 2 bobkové listy 1/2 čajové lžičky kurkumy 1/3 čajové lžičky římského kmínu (možno i více, ale římský kmín je hodně specifický a ne každému se může ve větším množství zamlouvat) 1 čajová lžička majoránky sůl, pepř, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu
Recept na Hrachová polévka s vůní římského kmínu: Na oleji jsem si osmahla cibulku a po chvilce přidala strouhanou zeleninu, nastrouhanou mrkev prozatím jen 1, a bobkové listy. Počkala jsem, až se zelenina rozvoněla, a zalila jsem ji přes noc namočeným hrachem i s vodou, ve které se namáčel, plus jsem přilila ještě zhruba 3/4 litru vody navíc. Polévku jsem nechala vařit, dokud hrách nezačal měknout a sám tak vytvářet zahuštění polévky. Trvalo to asi tak hodinu a půl. V průběhu jsem dolévala vodu, aby to nebyla jen hustá kaše. Poté jsem ji osolila, opepřila a ochutila majoránkou, římským kmínem a kurkumou. Na cca posledních 20 minut vaření jsem přidala zbytek nastrouhané mrkve a brambory na kostky. Podávala jsem s domácím chlebem naan, který se strukturou moc nepovedl, ale chuťově byl fajn =).
Poznámka k receptu na Hrachová polévka s vůní římského kmínu: Možná je to hloupá poznámka, ale častokrát se nahrazuje - doporučuji nenahrazovat římský kmín obyčejným, nevynechávat kurkumu a nepřidávat více majoránky, než je uvedeno na toto množství polévky. Pak totiž neručím za výsledek a dovolím si tvrdit, že polévka ztratí jakékoli kouzlo v chuti i vůni. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/06/hrachova...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrachová polévka s vůní římského kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 25.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: cca 300g žlutého hrachu namočeného přes noc 1 velká cibule pokrájená na hrubo 1 + 1/2 nastrouhané mrkve 1/4 nastrouhaného celeru 1 nastrouhaná petržel 2 střední brambory na menší kostičky 2 bobkové listy 1/2 čajové lžičky kurkumy 1/3 čajové lžičky římského kmínu (možno i více, ale římský kmín je hodně specifický a ne každému se může ve větším množství zamlouvat) 1 čajová lžička majoránky sůl, pepř, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrachová polévka s vůní římského kmínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrachová polévka s vůní římského kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrachová polévka s vůní římského kmínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|