|
Recept na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Recept na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího boku s kostí nebo bez 1 ks morkové kosti nebo kousek anglické 1 měšec koření na maso ((tymián, koriandr, majoránka, petrželka, bobkový list) 3 ks hřebíčku, které zapíchneme do cibule 5 kuliček pepře černého sůl dle potřeby 1 kostka hovězího bujónu cibule dvě mrkve jedna vetší brambora pórek brukev česnek 3 stroužky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
Recept na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu): Maso a morkovou kost nebo ždibec anglické omyjeme a dáme do studené vody do dostatečně velkého hrnce. Přidáme aromatické koření, kromě hřebíčku, a vaříme 1,5 hodin v přikrytém hrnci. Asi po 20 minutách varu odstraníme pěnu, která se nám vytvořila na povrchu hladiny. Dále dáme vařit mrkev celou, bramboru, cibuli s hřebíčkem, brukev na dvě poloviny, stroužky česneku. Pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé části, které svážeme nití (na vaření) a šupneme k ostatním ingrediencím. Vaříme 1 hodinu. Na závěr vyzkoušíme, máme-li dostatečně měkké maso. Vývar použijeme na polévku. Servírujeme vařené hovězí se zeleninou. Maso doprovázím koprovou omáčkou.
Poznámka k receptu na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu): Recept pot-au-feu je podle francouzské tradiční kuchyně. Kdo má, může vařit v papiňáku, ušetří si čas i energii.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vseumel
- Datum vložení: 25.02.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího boku s kostí nebo bez 1 ks morkové kosti nebo kousek anglické 1 měšec koření na maso ((tymián, koriandr, majoránka, petrželka, bobkový list) 3 ks hřebíčku, které zapíchneme do cibule 5 kuliček pepře černého sůl dle potřeby 1 kostka hovězího bujónu cibule dvě mrkve jedna vetší brambora pórek brukev česnek 3 stroužky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí vařené se zeleninou (pot-au-feu)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|