|
Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné
Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roláda na hlívě ústřičné budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hovězího zadního vcelku 250 g hlívy ústřičné nakrájené na proužky 150 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky 1 lžíce hořčice 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno ½ kostky zeleninové ho bujónu sůl,mletý pepř 350 ml horké vody nerezová podložka do hrnce/pokud není,postačí pařák na knedlíky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné
Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné: Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nedokrojíme až ke konci. Vznikne mám tvar jakoby“rozevřené knihy“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a pokud máme, potřeme pestem. Maso zavineme do rolády a zajistíme nití. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme prudce ze všech stran zatáhnout roládu, poté ji vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a zhruba 5minut necháme restovat. Do hrnce dáme nerezovou podložku, na ni položíme roládu a vše zalijeme 350ml vody. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na mírném plameni vaříme pod tlakem 45minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkkou roládu vytáhneme. Děrovanou naběračkou vyndáme čtvrtinu hlívy a zbytek ponorným mixérem v hrnci rozmixujeme. Do rozmixované šťávy dáme nazpět odebranou hlívu, šťávu prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme nitě a nařežeme na silnější plátky. Podáváme s tarhoňou,rýží, nebo s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí roláda na hlívě ústřičné: Pokud vaříme v papiňáku a pod masem budeme mít hustější podklad(větší množství hříbků, nebo zeleniny)je lepší maso položit na nerezovou podložku, nebo nerezový pařák na ohřívání knedlíků. Tím zabráníme případnému přichycení masa ke dnu hrnce. Maso můžeme také dusit v obyčejném kastrolu a průběžně doplňovat tekutinu, ale doba vaření se protáhne. Odkaz na výrobu pestahttp://www.toprecepty.cz/recept/39140-pesto-z-pazi...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roláda na hlívě ústřičné, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 14.07.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g hovězího zadního vcelku 250 g hlívy ústřičné nakrájené na proužky 150 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky 1 lžíce hořčice 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno ½ kostky zeleninové ho bujónu sůl,mletý pepř 350 ml horké vody nerezová podložka do hrnce/pokud není,postačí pařák na knedlíky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roláda na hlívě ústřičné,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roláda na hlívě ústřičné - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roláda na hlívě ústřičné
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|