|
Recept na Hovězí pupek na jalovčinkách
Recept na Hovězí pupek na jalovčinkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pupek na jalovčinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího pupku (2 pláty) 15 kuliček jalovce 20 dkg Lopenické slaniny 3 vrchovaté lžičky koření Roštěnky (Avokádo) 1 velká cibule sůl, pepř, olej, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pupek na jalovčinkách
Recept na Hovězí pupek na jalovčinkách: Pláty hovězího pupku precizně odblaníme. Nakrájíme na velké kostky. Do 1 dl oleje přidáme koření „Roštěnky“ a dobře promícháme. Maso osolíme a bohatě i opepříme a nalijeme na kostky olej s kořením. Rukama poctivě vetřeme všechnu směs do masa a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě odležet. Lopenickou slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky. Do většího hrnce si dáme lžičku oleje a opečeme kostičky slaniny zcela do křupava. Poté přidáme nakrájenou cibuli a opečeme také do tmavě zlaté barvy. Kuličky jalovce rozmáčkneme plochou stranou nože a společně s bobkovým listem, novým kořením přidáme do slaninového výpeku a chvilku restujeme, dokud neucítíme zavonět jalovec. Kostky masa přidáme do hrnce k cibuli a slanině a necháme zatáhnout. Maso podlijeme do ¾ vodou tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vodou opět do ¾ masa. Jakmile jsou kostky masa měkké, vyjmeme ho z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce propasírujeme a zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Po provaření šťávy-omáčky vrátíme maso a podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí pupek na jalovčinkách: Jalovčinky jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. Působí proti nadýmání a jsou vhodné do těžších pokrmů. Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jalovčinka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pupek na jalovčinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 04.06.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího pupku (2 pláty) 15 kuliček jalovce 20 dkg Lopenické slaniny 3 vrchovaté lžičky koření Roštěnky (Avokádo) 1 velká cibule sůl, pepř, olej, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pupek na jalovčinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pupek na jalovčinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pupek na jalovčinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|