|
Recept na Hovězí pupek na bylinkách
Recept na Hovězí pupek na bylinkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pupek na bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kusy hovězího pupku /cca po 400g/, Olivový olej, rozmarýn, tymián, muškátový oříšek, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pupek na bylinkách
Recept na Hovězí pupek na bylinkách: Ve hmoždíři si nadrtíme pár snítek rozmarýnu, tymiánu, nastrouhannou špetku muškát. oříšku, pepře s přidáním pár lžic oleje. Zatím nesolíme. Očištíme maso, s každým dobře odleženým kusem hovězího pupku se s čistýma rukama dostatečně plných dlaní hmoždířovým sosíkem POMAZLÍME, aby byl celkově pomazlen. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v chladničce cca 120 min odpočinout. Případný zbylý sos uchováme. Kvalitní stejkovou pánev velice silně nahřejeme, až se zdá, že se z ní kouří. Vložíme odležené maso a velice prudce pečeme cca 3-4 min a pak otočíme a opečenou stranu osolíme. Opět pečeme cca 3-4 min. Záleží na tom, jak chceme mít masíčko propečené. Médium a tak v polovici kusu potravin. teploměrem masa je cca 60-62°C. Do masa nikdy vidličkou nepícháme. Pak maso necháme odpočinout. Nejlépe zabalené v alobalu cca 10-12 min. Pak už jen podáváme. Použít můžeme zbylý sosík.
Poznámka k receptu na Hovězí pupek na bylinkách: Protože masa bylo hodně /2x cca 400g na dvě porce/, bylo jen pár bramůrků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pupek na bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 11.04.2014
- Počet porcí: 2x 400g
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 2 kusy hovězího pupku /cca po 400g/, Olivový olej, rozmarýn, tymián, muškátový oříšek, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pupek na bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pupek na bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pupek na bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|