|
Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčce
Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky v pikantní omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa 200 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 1 větší mrkev 1 pl oleje 4 pl kremžské hořčice 1 kostka hovězího bujónu 250 ml sladké smetany 1 slabší pl hladké mouky sůl, mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčce
Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčce: Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a slaninu na větší kostky. Maso naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Do papiňáku dáme osmahnout slaninu, po 5 minutách přidáme cibuli a restujeme 10 minut. Mezitím si dáme na pánvici do rozehřátého oleje z obou stran orestovat připravené plátky masa, které pak vložíme do papiňáku na slaninovo-cibulový základ. Do výpeku po masu na pánev přidáme zbytek hořčice, mírně ji zarestujeme, zalijeme 200 ml vody, přidáme rozdrobený bujón a necháme 2 minuty provařit. Pak provařenou šťávu vlijeme na maso, přidáme mrkev, vše promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 25 minut. Po ochlazení a otevření hrnce vyzkoušíme, je-li maso měkké, jestli ano, maso odložíme bokem a šťávu vydusíme na tuk. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k vydušené šťávě a za stálého míchání provařujeme 10 minut. Pak vložíme maso, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže i knedlík.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky v pikantní omáčce: Manžel koupil nádhernou kližku z mladého kusu, ze kterého se mi podařily nakrájet krásné plátky a v papiňáku bylo vše připraveno za 25 minut. Moc jsme si na této dobrotě pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky v pikantní omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.01.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězího masa 200 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 1 větší mrkev 1 pl oleje 4 pl kremžské hořčice 1 kostka hovězího bujónu 250 ml sladké smetany 1 slabší pl hladké mouky sůl, mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky v pikantní omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky v pikantní omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky v pikantní omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|