|
Recept na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem
Recept na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí oháňka s česnekovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hovězí oháňky 1 palička česneku + 4 stroužky 200 ml smetany ke šlehání 1 cibule 3 bobkové listy 1 lžička celého nového koření 3 lžíce másla 1 lžíce oleje 3 lžíce hladké mouky 1 bujónová kostka (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem
Recept na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem: Oháňky nasekáme po obratlích na jednotlivé kusy a vložíme do hrnce s větším množstvím studené vody. Přidáme celou paličku česneku, rozkrojenou napůl, cibuli se slupkou, rozkrojenou na čtvrtiny, bobkový list, nové koření, sůl a bujónovou kostku (kdo nechce, samozřejmě ji nepoužije). Uvedeme k varu, snížíme na minimální teplotu a necháme mírně probublávat asi 3 hodiny. Poté scedíme a maso zprudka opečeme v kastrole, v němž jsme rozpálili máslo a lžíci oleje. Podlijeme přiměřeným množstvím vývaru, přidáme zbylý česnek, utřený se solí a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby doléváme vývar. Měkké maso vyjmeme a udržuje teplé. Výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou a prosmahneme. Přilijeme vývar a necháme mírně probublávat 15 minut. Poté přilijeme smetanu a ještě dalších 15 minut prováříme. Vzniklou omáčkou poléváme přílohu, zvolenou dle vlastní chuti.
Poznámka k receptu na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem: Po realizaci zbyde poměrně velké množství báječně silného česnekovo-hovězího vývaru, který zahřeje organismus a například zmírní příznaky chřipky (dnešní vlastní zkušenost...).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka s česnekovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.02.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 2 hovězí oháňky 1 palička česneku + 4 stroužky 200 ml smetany ke šlehání 1 cibule 3 bobkové listy 1 lžička celého nového koření 3 lžíce másla 1 lžíce oleje 3 lžíce hladké mouky 1 bujónová kostka (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka s česnekovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka s česnekovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka s česnekovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|