|
Recept na Hovězí na burgundský způsob
Recept na Hovězí na burgundský způsob je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí na burgundský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ¼ sklenice vína 1 šálek olivového oleje šálek citronové šťávy 5 stroužků česneku 1-2 lžíce nasekaného tymiánu 1-2 lžíce čerstvé majoránky 1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení 3 lžíce olivového oleje 250 g slaniny nakrájeného na kostky 1 šálek nakrájeného póru 1 šálek nakrájené karotky 2 šálky krájené cibule 3 lžíce pasírovaného česneku sůl a pepř ½ šálku mouky 1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu) 1 šálek hovězího bujónu 350 g krájených rajčat 1 pórková nať 2 lžíce čerstvého tymiánu 200 g šalotky 250 g krájených hub (nejlépe shiitake) 4 lžíce másla široké vaječné nudle.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí na burgundský způsob
Recept na Hovězí na burgundský způsob: Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte. Dušení masa Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli, česnek a opečte opět dozlatova. Obalte maso v mouce soli a pepři. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny. Příprava nudlí Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi. Podáváme jako hlavní jídlo, které již nepotřebuje žádné speciální přílohy. Protože se jedná o francouzský recept, je naprostou nutností servírovat k jídlu láhev kvalitního červeného vína
Poznámka k receptu na Hovězí na burgundský způsob: ježiši to vypadá božsky,ale té práce s tím
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na burgundský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: filip30
- Datum vložení: 01.09.2009
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 ¼ sklenice vína 1 šálek olivového oleje šálek citronové šťávy 5 stroužků česneku 1-2 lžíce nasekaného tymiánu 1-2 lžíce čerstvé majoránky 1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení 3 lžíce olivového oleje 250 g slaniny nakrájeného na kostky 1 šálek nakrájeného póru 1 šálek nakrájené karotky 2 šálky krájené cibule 3 lžíce pasírovaného česneku sůl a pepř ½ šálku mouky 1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu) 1 šálek hovězího bujónu 350 g krájených rajčat 1 pórková nať 2 lžíce čerstvého tymiánu 200 g šalotky 250 g krájených hub (nejlépe shiitake) 4 lžíce másla široké vaječné nudle
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na burgundský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na burgundský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na burgundský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|