RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí líčka a jablíčka...

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí líčka a jablíčka..., recepty Hovězí líčka a jablíčka..., Hovězí, líčka, jablíčka...


Recept na Hovězí líčka a jablíčka...

Recept na Hovězí líčka a jablíčka... je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí líčka a jablíčka... budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 ks hovězích líček cca 500 g 4 středně velké cibule 4 jablka 2OO ml bílého vína máslo olej hovězí vývar dle potřeby čerstvý zázvor asi 10g špetka třtinového cukru lžička bílého vinného octa sůl a pepř dle potřeby.

Hovězí líčka a jablíčka...
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí líčka a jablíčka...

Recept na Hovězí líčka a jablíčka...:
Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na "céčka". Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme. Druhá dvě jablka zatím ponecháme osudu :-) V hrnci na 4 lžících oleje orestujeme dosklovata cibuli. Na pánvi z rozpuštěným máslem ( cca 1 lžíce ) a olejem ( cca 3 lžíce ) opečeme líčka, která jsme si překrájeli na čtvrtiny ( záleží na velikosti ), osolili mořskou solí a opepřili čerstvě drceným pepřem. Restujeme 3 minuty z každé strany, až změní barvu.... ta líčka přece!! Líčka přendáme do hrnce k cibuli a necháme 3 minuty odležet. Poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor, který jsme očistili, nakrájeli na plátky, a vše zalijeme vínem a vývarem, nejméně do poloviny výšky masa. Víte, jak to myslím? Víte.. jste šikovní :-). Přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny. Nebo tak dlouho, až je maso zcela měkké. Mezitím, co maso měkne, zpracujeme ta dvě zbývající jablka. Oloupeme je, vykrojíme jadřince a nakrájíme na plátky, resp. půlplátky. Na pánvičce rozpustíme ždibec másla, cca lžíci, vhodíme jablkové plátky a krátce restujeme asi minutku. Poté přidáme špetku třtinového cukru ( malou lžičenku ) a po další minutce restování lžičku bílého vinného octa a trochu osolíme. Odstavíme z plamene. Líčka vyjmeme z hrnce a přendáme na prkýnko, kde je budeme krájet na centimetrové plátky. Pokud máme šťávy z pod líček hodně, necháme na plameni zredukovat, přibližně do hustoty gulášové šťávy. Orestovaná jablka i s voňavým máslíčkem přendáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájená líčka a šťávu přepasírujeme přes sítko na všechny ty dobroty v hrnci. Vše spolu krátce prohřejeme a můžeme servírovat. Jako příloha se budou hodit brambory v jakékoliv úpravě. Já jsem měla rozmarýnové, opečené..

Poznámka k receptu na Hovězí líčka a jablíčka...:
Inspiraci jsem čerpala na NETu, a jak už je mým zvykem, upravila dle svého. P.S. připravovala jsem v PH, na II.st ( HIGH??.. nikdy to nevím :-( ) 3,5 hodiny.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka a jablíčka..., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 09.11.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 ks hovězích líček cca 500 g 4 středně velké cibule 4 jablka 2OO ml bílého vína máslo olej hovězí vývar dle potřeby čerstvý zázvor asi 10g špetka třtinového cukru lžička bílého vinného octa sůl a pepř dle potřeby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka a jablíčka..., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka a jablíčka... - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka a jablíčka...

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist